بهترین ادویه ترشی ، دیگه وقت ترشی انداختنه!

Wednesday، ۱۴ Aabaan ۱۳۹۹

یکی از خوراکی‌های مورد علاقه ایرانی‌ها که همراه غذا میل می‌کنند؛ ترشی است. ترشی انواع متفاوت و متنوعی دارد که تقریبا می‌توان آن را با توجه به ذائقه و سلیقه شخصی با هر ماده‌ای درست کرد. البته برخی از انواع ترشی‌ها محبوب‌تر و معروف‌تر هستند و همه آن‌ها را می‌شناسند. از ترشی‌های معروف می‌توان به ترشی سیر، ترشی بادمجان، ترشی لیته، ترشی گوجه مشهدی و... اشاره کرد. طرز تهیه ترشی بسیار آسان است و تنها کافیست بدانید در آن ترشی چه نوع ادویه‌ای استفاده می‌شود تا طعم واقعی و موردعلاقه خود را ایجاد کنید. در این مطلب از وبلاگ لایانسا می‌خواهیم شما را با ادویه مخصوص ترشی و خواص این ادویه‌ها آشنا کنیم.

ادویه مخصوص ترشی

تقریباً ۶ نوع ادویه و ۴ نوع سبزی وجود دارند که ترکیب آن‌ها را ادویه ترشی می‌نامند. البته برخی از این ادویه‌ها را می‌توانید با توجه به سلیقه‌ی خود تغییر دهید و همچنین در برخی از انواع ترشی‌ها هیچ سبزی اضافه نکنید.

ادویه ترشی شامل گلپر به مقدار ۱۰ قاشق چایخوری‌، پودر تخم گشنیز به مقدار ۵ قاشق چایخوری، پودر زیره سبز به مقدار ۲ قاشق چایخوری، دارچین، جوز هندی، فلفل سیاه، فلفل قرمز و رازیانه هر کدام به مقدار ۱ قاشق چایخوری‌‌ست. سبزی ترشی نیز شامل مرزه، ترخون، نعنا خشک و همچنین گشنیز است. می‌توانید هرکدام از ادویه‌ها و یا سبزی‌ها را به دلخواه خود حذف کنید اما بهتر است ادویه‌هایی چون تخم گشنیز، پودر زیره، گلپر، جوز هندی و رازیانه را حذف نکنید؛ ولی میزان فلفل آن با توجه به ذائقه شما در تندی، قابل حذف یا کاهش است.

خواص گلپر

گلپر یکی از ادویه‌های پر خاصیت است که خواص درمانی بسیاری دارد. از آن جمله می‌توان به خاصیت ضد قارچی و ضد میکروبی گلپر اشاره کرد. از خواص دیگر گلپر می‌توان به آنتی‌اکسیدان موجود در آن اشاره کرد که ضد سرطان، آلزایمر، پارکینسون و به طور کلی ضد رادیکال‌های آزاد در بدن عمل می‌کند. ضد التهاب بودن نیز از دیگر فواید گلپر است؛ این خاصیت می‌تواند سبب کاهش درد و التهاب در بیماری‌هایی همچون نقرس و آرتروز شود.

مسئله مهمی که درباره گلپر مطرح است، منع مصرف این ادویه در بارداری‌ست. به همین دلیل بهتر است برای مصرف گلپر در ماه‌های آخر این دوره با پزشک خود مشورت کنید و در ماه‌های ابتدایی به هیچ وجه از گلپر استفاده نکنید. در تهیه ترشی برای خانم‌های باردار نیز این ادویه را حذف کنید تا صدمه‌ای به سلامت جنین وارد نشود.

خواص تخم گشنیز

تخم گشنیز خواص بسیاری دارد. این ادویه دارای انواع ویتامین‌های A، B6 و همچنین مواد معدنی همچون آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم است. تخم گشنیز را باید به صورت پودر در آورده و در تهیه ترشی استفاده نمایید. این ادویه می‌تواند به هضم غذا کمک کند و مانع از ماندن غذا در معده و ترش کردن شود. از دیگر خواص گشنیز می‌توان به تحریک ترشح انسولین در بدن اشاره کرد که باعث کاهش قند خون و تنظیم سطح قند خون در بدن می‌شود و بنابراین ضد دیابت عمل می‌کند. تخم گشنیز می‌تواند التهابات را کاهش دهد و برای افرادی که انواعی از بیماری‌های التهابی را دارند؛ مفید است. همچنین یکی از فواید تخم گشنیز برای زمان عادت ماهانه است که این دوره را برای افرادی که خونریزی شدید دارند؛ آسان‌تر می‌نماید.

خواص پودر زیره سبز

زیره سبز را اغلب به عنوان ادویه‌ای ضد نفخ می‌شناسند؛ اما این تها خاصیت زیره سبز نیست. زیره سبز برای کمک به هضم غذا بسیار مفید است و می‌تواند سلامت و عملکرد دستگاه گوارش را افزایش دهد. از دیگر خواص زیره سبز گرم کردن بدن و همچنین کمک به تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن است. زیره سبز می‌تواند سبب افزایش متابولیسم در بدن شود و به همین دلیل آن را به عنوان ادویه‌ای برای لاغری می‌شناسند و حتی در تهیه دمنوش از زیره سبز استفاده می‌کنند. خاصیت آنتی‌اکسیدانی و همچنین ویتامین‌های موجود در زیره سبز به بهبود شزایط پوستی همچون التهاب و آکنه و همچنین افزایش سلامت پوست کمک می نماید. البته طبع این ادویه گرم است و بنابراین در غذاهای با طبع سرد، سبب متعادل کردن طبع آن‌ها می‌گردد. گرمی این ادوی همچنین سبب بهبود عملکرد مغز می‌گردد. البته افرادی که طبع آن‌ها گرم است باید در استفاده از این ادویه دقت نمایند تا برای سلامتی آن‌‌ها نتیجه عکس نداشته باشد.

خواص دارچین

دارچین یکی از ادویه‌های پرکاربرد در آشپزخانه است که در تهیه اغلب غذاها استفاده می‌شود و از آن می‌توان حتی در کیک‌پزی نیز استفاده نمود. این ادویه را بسیاری از افراد در تهیه ترشی استفاده می‌کنند و سبب افزایش خواص ترشی می‌شود. دارچین برای افراد دیابتی بهترین ادویه است؛ زیرا برای کنترل سطح قند خون بسیار مفید است. این ادویه همچنین دارای خواص ضد التهابی‌ست و همچنین دارای آنتی‌اکسیدان فراوان است و به همین دلیل برای پیشگیری و حتی درمان بسیاری از بیماری‌های التهابی و حتی پیشگیری از سرطان موثر است. دارچین طبع گرمی دارد و سردی غذاها را خنثی می‌کند و به همین دلیل استفاده از آن به خصوص برای تهیه ترشی‌هایی که با ترکیباتی با طبع سرد درست شده‌اند؛ به شدت توصیه می‌شود. دارچین خطر ابتلا به ناراحتی‌های قلبی را کاهش می‌دهد و با توجه به طبع گرم دارچین برای کارکرد بهتر مغز و همچنین پیشگیری از بیماری‌های عصبی می‌تواند موثر واقع شود.

خواص جوز هندی

جوز هندی یکی از ادویه‌های پرخاصیت است که نسبت به سایر ادویه‌ها کاربرد کمتری در آشپزی ایرانی دارد. از خواص جوز هندی می‌توان به تاثیر آن بر اعصاب اشاره کرد که برای رفع بی‌خوابی و حتی در بهبود افسردگی و استرس موثر است. همچنین جوز هندی فواید بسیاری برای سلامت دهان و دندان دارد که از آن جمله می‌توان به کمک به رفع بوی بد دهان و خواص ضدمیکروبی برای افرایش سلامت دهان و دندان اشاره کرد. این ادویه برای پاکسازی و تصفیه کلیه و کبد و همچنین در سلامت پوست تاثیر به سزایی دارد. می‌توان از این ادویه برای درمان جوش سرسیاه بینی استفاده کرد. البته این ادویه‌ای نیست که شما به میزان زیاد در روز مصرف کنید و نباید هر فرد بیش از حدود ۶ قاشق غذاخوری در روز مصرف کند زیرا می‌تواند سبب بروز علائمی همچون تهوع و استفراغ، سرگیجه، تپش قلب و حتی تشنج شود.

خواص فلفل قرمز

فلفل قرمز یکی از بهترین انواع فلفل‌هاست و می‌توان آن را در پخت بسیاری از غذاها به کار برد. فلفل قرمز سبب افزایش متابولیسم در بدن می‌گردد و به همین سبب می‌تواند در کاهش وزن و لاغری افراد موثر واقع شود و همچنین برای رفع سرماخوردگی تاثیر زیادی دارد. فلفل قرمز برای سلامت قلب بسیار مفید است و به سبب آنتی‌اکسیدان بالایی که دارد برای پیشگیری از سرطان بسیار موثر است. البته طبع این ادویه گرم است و بهتر است افرادی که طبع گرمی دارند مصرف آن را کنترل کنند. همچنین ابتلا به بیماری‌های روده‌ای همچون سندروم روده حساس و یا معده‌های حساس بهتر است از این ادویه کمتر استفاده کنند. همچنین در دوره بارداری و حتی اوایل زایمان بهتر است از این ادوه استفاده نکنید. به همین دلیل هنگام تهیه ادویه ترشی برای خانم‌های باردار بهتر است به این نکته توجه کنید.

خواص فلفل سیاه

فواید فلفل سیاه بسیار زیاد است و می‌تواند به راحتی در پخت بسیاری از غذاها استفاده شود. اما صرف بیش از حد این ادویه نیز خطرات زیادی دارد. از خواص فلفل سیاه می‌توان به طبع گرم آن و کمک به رفع نفخ معده اشاره کرد. همچنین در هنگام سرماخوردگی می‌تواند ترشحات مخاطی بینی و همچنین مخاط معده را افزایش دهد و در دوره‌ی سرماخوردگی موثر واقع شود. این فلفل آنتی‌اکسیدان بالایی دارد و در کاهش وزن، جلوگیری از بیماری‌های قلبی و حتی پوسیدگی دندان تاثیر دارد. اما مصرف این ادویه برای کسانی که دچار زخم و ناراحتی معده هستند یا دچار سندروم‌های روده‌ای هستند به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. همچنین خانم‌های باردار و کسانی که در دوره شیردهی هستند، از این ادویه استفاده نکنند. آلرژی به این ادویه می‌تواند خطرناک باشد؛ همچنین تندی این فلفل برای کسانی که به تندی حساسیت دارند، می‌تواند ایجاد مشکل کند. مصرف زیاد آن می‌تواند مشکلات بینایی و عصبی برای افراد ایجاد کند.

خواص رازیانه

رازیانه یکی از ادویه‌هایی‌ست که کاربرد زیادی در آشپزخانه ندارد و افراد از آن بر اساس سلیقه خود استفاده می‌کنند. اما خواص رازیانه سبب می‌شود نظرتان در رابطه با استفاده از این ادویه در ترشی عوض شود. رازیانه برای جلوگیری از چین و چروک پوستی و پیری پوست بسیار مفید است و همچنین می‌تواند مانع از ریزش مو شود. تقویت بینایی و سلامت چشم و همچنین ضد سرطان بودن از فواید رازیانه است. این ادویه حاوی هورمون‌های زنانه است و به همین دلیل در قطع قاعدگی موثر است. مصرف این ادویه بیشتر برای خانم‌ها توصیه می‌شود و بهتر است به دلیل وجود هورمون‌های زنانه، مردان از این ادویه زیاد استفاده نکنند. افزایش اشتها، رفع حالت تهوع، مسهل بودن و... از دیگر خواص رازیانه است.

چند نوع ادویه مخصوص برای چند ترشی خوشمزه!

در این بخش ادویه‌های خاصی که در چند نوع ترشی خاص استفاده می‌شود را به شما می‌گوییم.

ادویه ترشی سالاد فصل

در تهیه ترشی سالاد فصل می‌توانید از ترکیباتی همچون گل کلم، فلفل دلمه‌ای، هویج، کرفس، سیر، لوبیا سبز، گوجه فرنگی و فلفل تند برحسب ذائقه استفاده کنید. در تهیه این ترشی در کنار سرکه باید از ادویه ترشی به همراه نمک و زردچوبه استفاده کنید.

ادویه ترشی انبه

در تهیه ترشی انبه باید از انبه، زعفران دم کرده، سیاه دانه، شکر، سیر، روغن زیتون و سرکه استفاده کنید و در ادویه ترشی انبه از تخم گشنیز، گلپر، زردچوبه، پودر خردل، پودر زعفران و نمک تشکیل شده است.

ادویه ترشی بادمجان

برای تهیه ترشی بادمجان می‌توانید از ادویه‌هایی همچون زردچوبه، گلپر، سیاه دانه، تخم گشنیز و فلفل قرمز استفاده کنید و سبزی‌هایی همچون نعنا، ترخون و جعفری در این ترشی استفاده می‌شود.

ادویه ترشی گوجه مشهدی

ترشی گوجه مشهدی حاوی گوجه فرنگی، کرفس، هویج، سیر، فلفل تند، گل کلم و سرکه است. ادویه ترشی یا سالاد فصل آب گوجه مشهدی شامل گلپر، تخم گشنیز، پودر زیره سبز، زردچوبه و نمک است و این نوع ترشی ادویه کمی نیاز دارد.

ادویه ترشی بندری

ترشی بندری از موسیر، هویج، خیار، بادمجان، کرفس، گل کلم، سیر، فلفل سبز، سیب‌زمینی ترشی، گوجه فرنگی و آب گوجه ‌فرنگی، تمر هندی و رب انار ترش تشکیل می‌شود. ادویه ترشی بندری همان ادویه ترشی‌ست که در آن از سبزی‌های معطری همچون نعنا، گشنیز، مرزه و ترخون استفاده می‌گردد.

از کجا ادویه سالم بخریم؟!

سلامت و بهداشتی بودن ادویه بسیار مهم است و چنانچه ادویه‌ای که خریداری می‌کنیم به روش بهداشتی تهیه نشود و یا تازه و خالص نباشد، نمی‌توانیم از خواص آن به درستی استفاده کنیم. به همین دلیل مهم است ادویه خود را از کجا تهیه می‌کنیم و باید به فروشگاه مورد نظر اطمینان داشته باشیم.

به همین دلیل لایانسا پس از جلب اطمینان مشتری‌ها و همچنین اطمینان از سلامت محصولات خود، ادویه‌های خود را تولید و به فروش می‌رساند. ادویه‌های لایانسا از مواد تازه و به صورت بهداشتی تهیه می‌شود و در بسته‌بندی مناسب به دست مشتری می‌رسد. محصولات فروشگاه محصولات طبیعی لایانسا را می‌توانید از سایت این فروشگاه تهیه کنید.

برای سفارش ادویه‌هایی که در این مطلب گفته شد روی نام آن‌ها در زیر کلیک کنید تا به صفحه سفارش ادویه منتقل شوید.

پودر زردچوبه

تخم گشنیز

پودر فلفل سیاه

پودر فلفل قرمز

پودر دارچین

گلپر

زیره سبز

نویسنده: ریحانه ساده طهرانی | تحریریه لایانسا