لیست کامل ادویه جات عروس ؛ همین حالا تهیه کنید!

Sunday، ۲ Aazar ۱۳۹۹

یکی از اصلی‌ترین کارهایی که هر نو عروس برای چیدمان خانه‌اش انجام می‌‌دهد؛ تکمیل کردن وسایل آشپزخانه است. آشپزخانه را هم با وسایل و ابزار آشپزی تکمیل می‌کنند و هم با مواد خوراکی مهم و ضروری برای روزهای اول زندگی. به همین دلیل استفاده از انواع متنوع لیست همچون لیست کامل خوراکی عروس، لیست کامل حبوبات عروس، لیست مواد شوینده عروس، لیست ادویه‌های مخصوص هر غذا، لیست کامل ادویه جات عروس و... ضروری‌ست؛ تا بتوانید هنگام خرید از زمان خود استفاده کنید و بالاترین بازدهی و دقت را داشته باشید. لیست ادویه و خواص آن ها تنها برای تازه عروس‌ها و کسانی که جهیزیه تهیه می‌کنند نیست؛ بلکه همه‌ی افرادی که می‌خواهند خانه خود را عوض کنند یا آشپزخانه خود را تکمیل کنند می‌توانند از انواع مختلف این لیست برای خود استفاده نمایند. در این مطلب از وبلاگ لایانسا لیست ادویه جات عروس را برای شما آورده‌ایم و به طور خلاصه خواص ادویه ها را برای شما گفته‌ایم تا راحت‌تر تصمیم گیری کنید.

لیست ادویه جات مخصوص عروس

این لیست ادویه جات ضروری هستند و در هر آشپزخانه‌ای ممکن است انواع متفاوتی از انواع ادویه وجود داشته باشند.

پودر زردچوبه

این ادویه زرد رنگ، اولین نیاز هر آشپزخانه‌ای‌ست زیرا تقریبا در هر نوع غذایی می‌توان از آن استفاده کرد. نکته‌ی جالب درباره‌ی آن، خواص درمانی زردچوبه است که می‌توان از آن برای تسکین التهاب گلو استفاده کرد یا التهابات ناشی از ضرب دیدگی ماهیچه و مفاصل را کاهش داد. به همین دلیل با استفاده از این ادویه به صورت خوراکی نیز می‌توان انواع التهاب بدن را برطرف نمود.

از خواص زردچوبه می‌توان به دارا بودن میزان زیاد آنتی‌اکسیدان اشاره کرد. همچنین ترکیبی به نام کورکومین در زردچوبه وجود دارد که برای کنترل التهابات متفاوت و به خصوص التهاب مفاصل کاربرد دارد. زردچوبه باعث افزایش انسولین در بدن و در نتیجه کنترل دیابت می‌شود. پس حتما این ادویه را بخرید و در الویت خود قرار دهید که بسیار لازم خواهید داشت.

پودر دارچین

پودر دارچین نیز اولویت بعدی این لسیت است. حتما برای شما نیز جالب است بدانید این ادویه نه تنها در پخت غذا استفاده می‌شود بلکه خواص درمانی زیادی نیز دارد. به عنوان مثال در صورتیکه انواع سردرد به سراغ شما آمد، حتی سردرد میگرنی، می‌توانید اندکی از پودر دارچین را با آب مرطوب کنید و روی پیشانی خود بمالید و مشاهده کنید چگونه پس از سوزش و گرم شدن اندک، درد شما را در خود می‌کشد و خارج می‌کند. همچنین از این ادویه برای ماسک صورت نیز استفاده می‌کنند؛ که هم خون رسانی به پوست را افزایش داده و هم می‌تواند

آکنه و جوش‌ها را بهتر کند. اگر دچار ضرب دیدگی نقطه‌ای شدید؛ تنها کافیست از مرهم تخم مرغ، دارچین و زردچوبه استفاده کنید تا هم التهاب شما تسکین یابد و هم درد شما کم شود.

خواص دارچین خوراکی نیز در طب سنتی بسیار زیاد است. رایج‌ترین کاربرد آن هنگام مصرف حلیم در روزهای سرد زمستان است. این ادویه با چنین غذاهایی که طبع سرد دارند مصرف می‌گردد تا طبیعت آن‌ها را متعادل کند. همچنین یکی از موثرترین ادویه‌هایی که برای کنترل قند خون و دیابت استفاده می‌شود؛ دارچین است. این ادویه نیز میزان زیادی آنتی‌اکسیدان دارد و با گرم کردن مغز و وجود ترکیبات ویژه‌ می‌تواند از بسیاری از بیماری‌های مغزی و سیستم عصبی همچون آلزایمر و پارکینسون پیشگیری کند.

پودر سیر

یکی از ادویه ‌های مهم در آشپزخانه که نباید از اهمیت آن غافل شد، پودر سیر است. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که وقتی سیر خام و سیر تازه هست؛ پودر سیر چرا؟! پاسخ این است: برخی از افراد دوست ندارند تکه‌های سیر را زیر دهان خود احساس کنند و به همین دلیل ترجیح می‌دهند به جای صرف وقت و انرژی برای رنده کردن سیر، از پودر سیر استفاده کنند که نیازی به تفت دادن ندارد و مزه‌ی خامی ایجاد نمی‌کند. همچنین از نظر نگه‌داری، پودر سیر هم جای کمتری را اشغال می‌کند و هم نیازی به دمای یخچال ندارد و می‌تواند مدت زمان زیادی ماندگاری داشته باشد.

پودر سیر از بهترین ادویه‌هایی است که برای از بین بردن بوی نامطبوع و خام غذاهایی همچون مرغ و گوشت به کار می‌رود. پودر سیر از نظر طب سنتی طبع گرمی دارد و سردی غذا را متعادل می‌کند. همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان است و برای پیشگیری از سرطان بسیار موثر است. موسیر نیز ادویه‌ای است از دسته سیر، اما از نوع وحشی آن که استفاده‌ی کمتری در آشپزی از آن می‌شود؛ به همین دلیل جزو ادویه‌های ضروری محسوب نمی‌گردد.

پودر زنجبیل

زنجبیل نیز از گیاهانی‌‌ست که هم خواص دارویی دارد و هم در آشپزی بسیار استفاده می‌شود. یکی از خواص زنجبیل در هنگام سرماخوردگی و گلودرد است. هنگام سرماخوردگی و زمانی که گلودرد دارید می‌توانید از این ادویه برای کاهش این علائم استفاده کنید؛ به عنوان مثال مقداری از پودر زنجبیل را در آب گرم حل کرده و قرقره کنید. همچنین می‌توانید از دمنوش زنجبیل برای کاهش علائم سرماخوردگی استفاده کنید و بدن خود را گرم و تقویت کنید.

پودر زنجبیل همراه با پودر سیر در طبخ مرغ و گوشت به کار می‌رود و با طبیعت گرم خود، سردی آن‌ها را متعادل می‌کند. استفاده از زنجبیل تکه‌ای در طبخ غذا نیز رواج دارد اما بعد از پخت غذا باید آن را از خوراک جدا نمود؛ زیرا بعضی از افراد دوست ندارند تکه‌های آن زیر دندان بیاید. از خواص پودر زنجبیل می‌توان به افزایش متابولیسم و کمک به لاغری اشاره کرد.

زیره سیاه

زیره سیاه ادویه‌ای‌‌ست که شاید بعضی از افراد علاقه‌ای به استفاده از آن نداشته باشند؛ اما به دلیل عطر عالی و خواص فوق‌العاده‌ای که دارد در پخت و پز غذا بسیار از آن می‌توان استفاده نمود و طعم متفاوتی را ایجاد کرد. زیره سبز نیز خواص مخصوص به خود را دارد اما از آن بیشتر برای تهیه‌ی دمنوش استفاده می‌شود و کاربرد آن در پخت و پز کمتر از زیره سیاه است. البته این خواص دلیلی‌ست که سبب شده قیمت خرید زیره سیاه از قیمت خرید زیره سبز بیشتر باشد.

از مهم‌ترین خواص زیره سیاه کمک به هضم غذا و از بین بردن دردهای شکمی و نفخ است. همچنین برای گرفتگی و اسپاسم عضلات می‌توان از زیره خشک به صورت خوراکی استفاده نمود تا این گرفتگی‌ها را بهبود بخشید. زیره سیاه حتی برای از بین بردن انگل‌های معده نیز کاربرد دارد و سلامتی دستگاه گوارش را بالا می‌برد. همچنین گرمی طبع زیره سیاه می‌تواند برای برطرف کردن خستگی سلول‌های عصبی و رهایی از خستگی مغز موثر باشد. بنابراین چنانچه طعم آن را امتحان نکرده‌اید یا از آن زیاد در آشپزی استفاده نمی‌کنید بهتر است حتما مقداری از آن را برای روز مبادا در قفسه ادویه‌های خود داشته باشید.

پودر فلفل قرمز

پودر فلفل قرمز نیز یکی از پرکاربردترین ادویه ها در آشپزخانه است که حتما باید در لیست ادویه های عروس خود داشته باشید. البته این ادویه تنها برای کسانی نیست که به طعم تندی علاقه دارند؛ بلکه همه افراد می‌توانند در انواع غذاها از آن به مقداری استفاده کنند که طعم تندی به غذا ندهد. فلفل قرمز را از چیلی تهیه می‌کنند که طعم تندی دارد اما با وجود این طعم تند و همچنین طبع گرمی که دارد، می‌تواند بدن را خنک کند که این از نکات جالب استفاده از این ادویه است. پودر فلفل قرمز برعکس پودر فلفل سیاه تنها در دهان طعم تند ایجاد می‌کند و پس از آن هیچ تندی احساس نمی‌شود.

از خواص پودر فلفل قرمز در طب سنتی می‌توان به ویتامین C آن اشاره کرد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. همچنین پودر فلفل قرمز می‌تواند سلامتی قلب را افزایش دهد و از گرفتگی و بروز بسیاری از بیماری‌های قلبی جلوگیری کند. فلفل قرمز نه تنها با طبع گرم خود می‌تواند سردی غذاها را اصلاح کند بلکه برای بهبود فعالیت عصبی و سلامت نورون‌های مغزی نیز اهمیت بسیار دارد.

پودر فلفل سیاه

چنانچه غذاهای با طبع سرد زیاد مصرف می‌کنید و به طعم تندی هم علاقه دارید از این ادویه غافل نشوید. تفاوت طعم تند فلفل سیاه با فلفل قرمز در محلی است که تندی را احساس می‌کنید. پودر فلفل سیاه برعکس پودر فلفل قرمز پس از رد شدن از روی زبان ایجاد تندی می‌کند و می‌توانید تندی آن را در گلو و حتی تا معده و روده نیز احساس کنید. به همین دلیل باید از آن به میزان کنترل شده‌ای استفاده کنید؛ زیرا در صورت استفاده‌ی بیش از حد ممکن است نتیجه ی عکس بدهد و سبب ایجاد بیماری‌های روده‌ای و حتی یبوست شود.

پودر فلفل سیاه هنگام آشپزی و پخت و پز استفاده‌ی زیادی دارد؛ درصورتیکه با خرید دانه فلفل سیاه می‌توانید از آن سر سفره‌ی غذا استفاده کنید که تازه‌تر است و نیاز به آسیاب شدن دارد. پودر فلفل سیاه برای بهبود سرماخوردگی بسیار مفید است و با مصرف آن همراه با سوپ گرم می‌تواند بسیاری از علائم سرماخوردگی را کم کند. همچنین از خواص پودر فلفل سیاه می‌توان به عفونت‌زدایی و ضدعفونی نمودن دستگاه گوارش اشاره کرد. پس این ادویه را به هیچ وجه فراموش نکنید.

پودر آویشن

ادویه‌ی دیگری که وجود آن در آشپزخانه ضرورت دارد؛ پودر آویشن است. پودر آویشن یکی از ادویه‌های معطری است که خواص بی‌شماری دارد. به دلیل همین عطر زیاد و خواص آنتی باکتریال است که از آن در تولید محصولات بهداشتی دهان و دندان همچون خمیر دندان و دهان‌شویه استفاده می‌کنند. چنانچه به طبخ غذاهای فرنگی همچون پیتزا، پاستا، لازانیا و... علاقه دارید از این ادویه در آشپزخانه خود غافل نشوید.

قیمت خرید پودر آویشن نسبت به بسیاری از ادویه‌ها بالاتر است و به همین دلیل شاید بسیاری از افراد ضرورتی برای وجود آن در قفسه‌ی آشپزخانه خود احساس نکنند. اما خواص پودر آویشن به قدری زیاد است که نباید آن را نادیده گرفت. آویشن ضد باکتری بوده و می‌تواند برای ضدعفونی کردن و افزایش سلامت دستگاه گوارش مفید باشد. همچنین خاصیت پودر آویشن در خارج کردن خلط از ریه غیرقابل انکار است. به همین دلیل در بسیاری از شربت‌های گلودرد از آویشن کوهی استفاده می‌کنند. پس در صورت سرماخوردگی از مصرف پودر آویشن کوهی غافل نشوید. پودر آویشن همچنین در سلامت پوست و از بین بردن آکنه و همچنین رشد و سلامت مو موثر است.

دانه هل

هل سبز تنها یک دانه معطر نیست؛ بلکه خواص جالب دانه هل سبب افزایش استفاده از آن شده است. البته این ادویه را باید به اندازه مصرف کرد؛ زیرا مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند برای بدن ضرر ایجاد کند. اما استفاده از آن به دلیل خاصیت‌ هل سبز بسیار اهمیت دارد. این دانه‌های خوش بو نه تنها در آشپزی، بلکه در شیرینی‌پزی نیز قابل استفاده اند. از دانه هل سبز می‌توانید برای تهیه دمنوش و یا معطر کردن چای خود استفاده کنید. پس وجود این ادویه را جدی بگیرید تا بتوانید با یک لیوان چای همراه با هل از اعضای خانواده پذیرایی کرده و خستگی را از تن آن‌ها خارج کنید.

از خواص هل سبز در طب سنتی می‌توان به مبارزه با افسردگی اشاره کرد. این دانه‌ها همچنین می‌توانند فشار خون را کاهش دهند و باعث افزایش سلامت قلب و بهبود گردش خون در بدن شوند. به همین دلیل افرادی که دارای فشار خون پایین هستند باید استفاده از این ادویه را کنترل کنند. از خواص دانه هل سبز می‌توان به مبارزه و پیشگیری از بیماری‌هایی همچون دیابت و صرع اشاره کرد. علاوه بر این با علائم بیماری تنگی نفس و آسم نیز مبارزه می‌کند. برای پیشگیری از سرطان و افزایش سلامت دستگاه گوارش خود حتما از این دانه‌های خوش عطر استفاده کنید.

زعفران

و آخرین گزینه لیست ادویه های ضروری عروس زعفران است. این ادویه گرانقیمت خواص بسیاری دارد که می‌تواند قیمت بالای آن را توجیه کند. البته رنگ و عطری که به غذا می‌دهد نیز در خرید زعفران بی‌تاثیر نیست؛ زیرا سبب افزایش جلوه و در نتیجه افزایش اشتهای افراد می‌شود. زعفران انواع متفاوتی دارد که قیمت آن‌ها نیز فرق می‌کند. به عنوان مثال زعفران سرگل، زعفران رشته کامل و ریشه زعفران از این انواع هستند. البته خرید زعفران اصل اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل باید آن را از فروشگاه مورد اعتماد و معتبر تهیه کنید.

با اینکه زعفران را اغلب به عنوان ادویه‌ای شادی‌آور و ضد افسردگی می‌شناسند؛ اما این تنها خاصیت زعفران نیست. از خواص زعفران در طب سنتی می‌توان به تاثیر آن بر روی شادابی پوست اشاره کرد. همچنین برای بالا بردن سیستم ایمنی و کاهش اضطراب نیز مفید است. البته مصرف زیاد این ادویه می‌تواند ایجاد مشکلاتی از جمله خون‌ریزی نماید؛ به همین دلیل نباید از آن بیش از حد استفاده نمود.

خرید ادویه های ضروری

این لیست تنها تعدادی از ادویه‌هایی بودند که در آشپزخانه استفاده می‌شود. ادویه‌های دیگری همچون پودر فلفل پاپریکا، سماق، تخم گشنیز، زیره سبز، ادویه کاری، گلپر، پودر گوجه فرنگی و پودر پیاز نیز از ادویه‌های رایج در آشپزخانه هستند. اما ادویه‌هایی که لیست آن‌ها را در بالا آوردیم، برای شروع آشپزی ضروری هستند و می‌توانید سایر ادویه‌ها را بر اساس ذائقه و نیاز خود خریداری نمایید.

برای خرید ادویه، باید به کیفیت، خالص بودن و تازگی ادویه دقت نمایید. فروشگاه فرآورده‌های طبیعی لایانسا تمام انواع ادویه‌ها و همچنین زعفران را با بهترین کیفیت ارائه می‌دهد که تنها با یکبار استفاده از آن‌ها مشتری دائمی این محصولات خواهید شد.

بنابراین برای استفاده از محصولات لایانسا، بدون نیاز به مراجعه حضوری، تنها کافیست بر روی خرید ادویه لایانسا یا خرید زعفران لایانسا کلیک کنید تا به صفحه خرید آن‌ها هدایت شوید.

نویسنده: ریحانه ساده طهرانی | تحریریه لایانسا