میوه به و به دانه ، پرخاصیت ترین میوه جهان را بهتر بشناسید!

Tuesday، ۱۵ Mehr ۱۳۹۹

میوه‌ی به خواص بی‌نظیری دارد که سبب شده برای مصرف بیشتر آن، وارد سفره‌های غذایی‌مان شود. به دانه نیز از قدیم در طب سنتی و جوشانده‌های مادربزرگ‌هایمان استفاده می‌شده و خواص بسیاری دارد. در این مطلب از وبلاگ لایانسا می‌خواهیم با میوه به و دانه به بیشتر آشنا شویم و نحوه مصرف به و دانه به را بشناسیم؛ پس با ما همراه باشید.

طبع میوه به و فصل رسیدن به

می‌دانستید به در چه فصلی می‌رسد؟ میوه به در فصل پاییز و زمستان می‌رسد و خواص آن در این فصل‌ها بیشترین کاربرد را دارد. به، سیب و گلابی در یک خانواده قرار می‌گیرند و حتی میوه رسیده به شبیه گلابی‌ست که روی سطح آن حالت کرکی داشته باشد؛ اما عطر آن نسبت به گلابی بیشتر و متفاوت است.

میوه به چه طبعی دارد؟ میوه به می‌تواند ترش و یا شیرین باشد و جالب است بدانید اگر میوه به شیرین بخورید طبع گرم و تر دارد و اگر به ترش میل کنید طبع سرد و خشک دارد. پس با توجه به طبع بدن خودتان می‌توانید مصرف به را کنترل کنید تا از خواص آن استفاده کنید.

خواص به در طب سنتی

به در طب سنتی یکی از میوه‌های پر خواصی‌ست که حتی از گل و دانه (هسته) آن نیز برای مصارف درمانی استفاده می‌کنند. به را می‌توان برای پیشگیری از بیماری و حتی برای بهبود علائم بسیاری از بیماری‌ها استفاده کرد. یکی از مهم‌ترین خواصی که برای میوه به ذکر شده، خواص این میوه در تقویت قلب و بهبود بیماری‌های تنفسی است. در ادامه مطلب درباره مواد مغذی و خواص به و دانه به بیشتر گفته‌ایم.

مواد مغذی و ویتامین‌های به

از مواد مغذی میوه به می‌توان به میزان زیاد کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، آهن، ویتامین A و ویتامین C اشاره کرد. همچنین در میوه به مقادیر زیادی آب، مواد قندی و نشاسته‌ای وجود دارد.

به سرشار از آنتی‌اکسیدان است که برای پیشگیری از سرطان ضروری‌ست. همچنین به دلیل دارا بودن پتاسیم در کاهش استرس و جلوگیری از بیماری‌های عصبی ناشی از کمبود پتاسیم مفید است. همچنین این میوه دارای ویتامین آ است که برای سلامت بینایی ضروری‌ست. ویتامین سی موجود در به نیز به تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از استرس و افزایش نشاط بدن کمک می‌کند.

خواص به برای مردان و زنان

میوه به قلب را تقویت می‌کند و ادرار را افزایش می‌دهد. افزایش میزان ادرار سبب دفع بیشتر سموم، کاهش فشار خون و جلوگیری از ایجاد سنگ مثانه و کلیه می‌شود. یکی دیگر از خواص میوه به، کمک به تقویت معده و دستگاه گوارش است. به دستگاه گوارش را تقویت می‌کند و درنتیجه سبب هضم بهتر غذا می‌گردد. به پخته و به ترش برای درمان یبوست کاربرد فراوانی دارد و روی بواسیر نیز اثر خوبی دارد. به شیرین نیز اسهال را برطرف کرده و حتی از اسهال خونی جلوگیری می‌کند. به ترش همچنین تنگی نفس، حالت تهوع و استفراغ را بهبود می‌بخشد. در طب سنتی برای جلوگیری از خونریزی به تجویز می‌شود.

مهم‌ترین خاصیت به و دانه به که حتی توسط پزشکان تجویز می‌گردد برای بهبود آسم، بهبود بیماری‌های تنفسی و گلودرد است.

خواص به برای رحم

یکی از مهم‌ترین خواص به برای زنان، تأثیر آن روی رحم است. از آنجاییکه مصرف به مانع از خونریزی است؛ در افرادی‌ که خونریزی رحم آن‌ها طولانی مدت است و دچار کم‌خونی می‌شوند، مصرف به ، به کاهش و متوقف شدن خونریزی رحم آن‌ها کمک می‌کند. درنتیجه میوه به می‌تواند مانع از کم‌خونی شود.

خواص به برای لاغری

یکی از خواص به همانطور که گفته شد؛ بهبود یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارش است. در کنار آن به دلیل برخورداری از میزان بالای فیبر و قند و سدیم کم و همچنین فقدان چربی، یکی از بهترین میوه‌ها برای لاغری محسوب می‌شود. البته بهتر است هنگام مصرف به ، به طبع آن که در بالا ذکر شد توجه کنید تا با مصرف صحیح آن با توجه به طبع خودتان، بهترین نتیجه را دریافت کنید.

خواص به دانه یا دانه به در طب سنتی

در طب سنتی در کنار میوه به، خواص بسیاری نیز برای دانه به و همچنین لعاب به دانه گفته شده است. یکی از خواص به دانه رفع بوی بد دهان است. با بلعیدن دانه‌های به می‌توانید تنفس خود را خوشبو کنید. همچنین به دلیل میزان بالای ویتامین B17 دارای خاصیت ضد سرطانی‌ست.

لعاب به دانه نیز از خیساندن دانه‌ها در آب به دست می‌آید که خواص بسیار زیاد و جالبی دارد. از این لعاب برای درمان سرفه، التهاب و گلو درد استفاده می‌کنند. همچنین مصرف لعاب به دانه باعث کاهش استرس، افزایش آرامش و درنتیجه سبب خوابی راحت می‌گردد. یکی دیگر از روش‌های مصرف به دانه برای ایجاد آرامش، صرف دمنوش به دانه است. لعاب دانه به همچنین همچون پمادی روی سوختگی و زخم به کار می‌رود و وخامت آن را بهبود می‌بخشد. از ترکیب لعاب به دانه با عسل می‌توان برای جلوگیری از سرفه کودکان در منزل استفاده کرد.

خواص لعاب به دانه برای پوست

یکی از خاصیت‌های جالبی که لعاب به دانه دارد و بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد؛ تهیه ماسک از این لعاب برای سلامت پوست و مو است. البته ذکر این نکته ضروری‌ست که تهیه ماسک از هر ماده طبیعی نیاز به تست آلرژی دارد؛ یعنی باید میزان کمی از آن را در بخشی از پوست دست یا روی ساعد امتحان کنید و پس از گذشت چند ساعت در صورت عدم بروز حساسیت، استفاده نمایید.

از لعاب به دانه می‌توانید بصورت مستقیم روی پوست خود استفاده کنید تا پوست شما از مواد مغذی آن بهره‌مند گردد. ماسک به دانه برای پوست خواصی همچون بهبود لک و آکنه، روشن کردن پوست و همچنین رفع چین و چروک دارد. همچنین می‌توانید برای مجعد نمودن موهای معمولی (نه چرب و نه خشک) از لعاب به دانه بر روی ریشه مو استفاده کنید.

خواص دم کرده به و به دانه

دمنوش به و دانه به می‌تواند خواص آن را به راحتی در اختیار شما قرار دهد. مخصوصا اگر هنگام جوشاندن دانه به اجازه دهید ماده ژله‌ای آن به طور کامل خارج گردد. با مصرف دم کرده به می‌توانید از خواص آنتی‌باکتریال و ضد التهاب و گلودرد آن استفاده کنید. همچنین دمنوش آن برای کاهش استرس و ایجاد آرامش برای بدن بسیار مفید است. با مصرف دمنوش به همچنین می‌توانید وضعیت معده خود را بهتر کنید و سلامت دستگاه گوارش خود را افزایش دهید.

نحوه مصرف به و دانه به

به را می‌توانید به صورت دمنوش و یا در غذا و مربا استفاده کنید. شکل میوه به در غذا شبیه سیب‌زمینی‌ست با این تفاوت که عطر و خواص متفاوت و فوق‌العاده‌ای دارد. همچنین می‌توانید همراه دانه به در تهیه دمنوش و انواع چای از آن استفاده کنید. همچنین جوشانده دانه به نیز استفاده زیادی هم به صورت خوراکی و هم به صورت استعمال موضعی دارد که در واقع پس از جوشاندن از لعاب آن استفاده می‌شود.

ذکر این نکته ضروری‌ست که با جویدن دانه به ، سیانید موجود در دانه‌ها خازج می‌شود که برای بدن بسیار خطرناک است. پس جویدن هسته به هرگز توصیه نمی‌شود.

تهیه دمنوش به و هسته به

ممکن است تهیه دمنوش به در منزل و یا ترکیب آن با موادی که طعم و عطر آن را تکمیل کند؛ کار دشواری باشد و نیاز به آزمون و خطای بسیاری داشته باشد. اما فروشگاه فرآورده های طبیعی لایانسا برای شما دمنوشی را تهیه کرده که می‌توانید بدون صرف وقت، هزینه و مواد اولیه و بدون آزمون و خطای بسیار، از طعم بی‌نظیر یک دمنوش مغذی و بسیار مفید از به و به دانه استفاده کنید. در دمنوش نوژیان می‌توانید تجربه نوشیدن دمنوشی معطر و مفید حاوی به، به دانه، چای سیاه، هل و دارچین را داشته باشید. همچنین در دمنوش پارسه نیز در کنار سیب، زعفران، هل و پسته از عطر و خواص به استفاده کرده‌ایم.

در فصول سرد سال می‌توانید با صرف دمنوشی مقوی در کنار عزیزانتان هم خاطره‌سازی کنید و هم به فکر سلامت خود و عزیزانتان باشید. برای سفارش دمنوش نوژیان و دمنوش پارسه بر روی اسم دمنوش کلیک کنید.

نویسنده: ریحانه ساده طهرانی | تحریریه لایانسا