جادویی به نام پودر سیر در آشپزخانه!

Sunday، ۱۱ Aabaan ۱۳۹۹

سیر یکی از مهم‌ترین چاشنی‌های غذاست که حتما شما نیز در آشپزخانه از آن بسیار استفاده می‌کنید. در برخی از کشورها همچون فرانسه و ایتالیا، سیر یکی از پرمصرف‌ترین و به نوعی ادویه اصلی در پخت و پز محسوب می‌‌شود. استفاده از این سیر در شهرهای شمالی کشور ایران نیز رواج زیادی دارد که علت آن را می‌توان در آموزه‌های طب سنتی پیدا کرد که همچون رسمی از گذشتگان باقی مانده. آب و هوای مرطوب و طبع غذاهای مصرفی در شمال کشور، استفاده زیاد از سیر را توجیه می‌کند. البته پودر سیر این روز‌ها بیشتر از سیر تازه استفاده می‌گردد و علت آن را می‌توان در ماندگاری این ادویه، به دندان نیامدن هنگام غذا خوردن و همچنین عدم ایجاد بوی بد دانست. اگر تا به حال استفاده زیادی از از پودر سیر نداشته‌اید؛ با خواندن این مطلب و آگاهی از خواص فوق‌العاده این ادویه نظرتان تغییر می‌کند. با این مطلب از وبلاگ لایانسا همراه باشید.

چرا در طب سنتی استفاده از پودر سیر توصیه شده است؟!

خواص بسیاری زیادی از پودر سیر در طب سنتی ذکر شده است؛ اما مهم‌ترین دلیلی که می‌توان نام برد، تأثیر پودر سیر در متعادل کردن طبع غذاست. در واقع زندگی در شهرهای مرطوب یا استفاده از غذاهایی که طبع سردی دارند به مرور زمان به بدن آسیب می‌رساند. یکی از این آسیب‌ها کارکرد و به اصطلاح تنبلی مغز است. اما سیر و پودر سیر طبع گرمی دارند که به راحتی می‌توانید در غذاهای خود استفاده کنید تا هم طبع سرد غذا را متعادل نماید و هم رطوبت بدن را کم کند.

بدون پودر سیر چاق می‌شوید!

یکی از تأثیراتی که رطوبت در بدن ایجاد می‌کند، افزایش میل به غذا و همچنین کاهش متابولیسم است که درنتیجه‌ی آن چاقی اتفاق می‌افتد. بری کاهش رطوبت بدن، پودر سیر را در ادویه‌های روزانه خود بگنجانید و برای غذاهای مختلف استفاده کنید. با متعادل نمودن طبع غذاها و کاهش رطوبت مزاج می‌توانید بر چاقی مزمن و بی‌دلیل خود غلبه کنید.

مغز خود را بیدار کنید!

در طب سنتی مصرف گرمیجات همچون مویز، کشمش، عسل و... برای گرم نمودن مغز توصیه شده است. در حقیقت چنانچه غذای سرد زیادی مصرف کنید، مغز شما به تدریج عملکرد سریع خود را از دست می‌دهد و به اصطلاح دچار سردی و تنبلی می‌شود. به همین دلیل است که ماست و شیر اثر خواب‌آور برای بدن دارند و پس از مصرف دوغ احساس رخوت و خواب‌آلودگی می‌کنید. اما برعکس قهوه، شکلات و مویز مغز را فعال و پویا می‌کنند. پس سیر که سبب ایجاد گرمی در بدن می‌شود و سردی غذاها را خنثی می‌کند؛ یکی از عوامل افزایش عملکرد مغز است.

آنتی‌بیوتیک طبیعی مصرف کنید!

از جالب‌ترین خواص پودر سیر می‌توان به خاصیت درمانی آن در هنگام بیماری اشاره کرد. پودر سیر خواصی همچون آنتی‌بیوتیک برای بدن دارد، به همین دلیل در هنگام سرماخوردگی استفاده از این ادویه در تهیه سوپ و سایر غذاها می‌تواند به کاهش علائم بیماری کمک کند. تاثیر پودر سیر برای بدن علاوه بر گرم کردن طبع، افزایش سیستم ایمنی و بالابردن قدرت دفاعی بدن در مقابله با بیماری‌هاست.

دوستدار قلب و دشمن سکته

یکی از خواص پودر سیر که اهمیت بسیاری دارد؛ رقیق نمودن خون، کنترل افزایش فشار خون و همچنین پیشگیری از ایجاد لخته در خون است. ترکیباتی که در سیر وجود دارند به کنترل فشار خون کمک می‌کنند و تا حدودی اجازه بالا رفتن به فشار خون نمی‌دهند. به همین دلیل می‌توان گفت پودر سیر خاصیتی مشابه آسپرین دارد و کسانی که فشار خون پایینی دارند بهتر است از این ادویه با احتیاط بیشتری استفاده کنند. به دلیل جلوگیری از ایجاد لخته در خون، در جلوگیری از سکته‌های قلبی و مغزی که در اثر ایجاد لخته در خون اتفاق می‌افتند جلوگیری می‌کند. همچنین سیر می‌تواند سطح کلسترل خون را در حد تعادل نگه دارد و مانع از افزایش و تجمع کلسترول بد در خون شود. همین مسئله می‌تواند از رسوب کلسترول در رگ‌ها و عروق جلوگیری کند و در نتیجه احتمال سکته را به میزان زیادی کاهش دهد.

سرطان، بی سرطان!

سیر تازه و پودر سیر حاوی مقادیر بالایی آنتی‌اکسیدان هستند. آنتی‌اکسیدان موجود در پودر سیر می‌تواند ضد رادیکال‌های آزادی که هر روز در بدن تولید می‌شوند عمل کند. این رادیکال‌های آزاد روی مکانیسم طبیعی سلول تأثیر می‌گذارند و در طولانی مدت سبب ایجاد تغییرات برگشت ناپذیری می‌شوند که به آن سرطان می‌گویند. اما ترکیبات موجود در پودر سیر قدرت مقابله با رادیکال‌های آزاد را دارند و در نتیجه، پودر سیر در پیشگیری از سرطان و بیماری‌های بدخیم مشابه بسیار مفید است.

مو و پوست سالم با پودر سیر

پودر سیر ترکیباتی برای مقابله با التهاب دارد که در نتیجه استفاده از آن، به صورت خوراکی می‌تواند تا حد زیادی التهابات پوستی را کاهش دهد. همچنین، همانطور که گفته شد، خواص ضد سرطانی این ادویه، برای پیشگیری از سرطان‌ها و بدخیمی‌های پوستی ضروری‌ست. خواص سیر به قدری‌ست که در طب سنتی نیز روش‌هایی برای استفاده موضعی از سیر تازه برای درمان بیماری‌های پوستی و حتی کچلی بیان شده است.

موارد استفاده از پودر سیر

پودر سیر را می‌توان تقریباً در پخت هرنوع غذا و خوراکی استفاده نمود. در غذاهای بین‌المللی نیز انواعی از غذاها وجود دارند که بخش اصلی آن را سیر تشکیل می‌دهد. بیشتر این غذاها در کشور فرانسه تهیه می‌شود و به مرور و به دلیل طعم عالی توانسته وارد سایر کشورها شود. به عنوان مثال می‌توان به نان سیر اشاره کرد.

پودر سیر در کنار پودر زنجبیل دو ادویه اصلی در طبخ مرغ و گوشت هستند که هم بوی نامطبوع این مواد را کم می‌کنند و هم می‌توانند سردی آن‌ها را از بین ببرند. همچنین می‌توان پودر سیر را در تهیه سوپ، خورشت و خوراک‌های گوناگون به کار برد.

با وجود اینکه سیر تازه بوی تندی دارد که برای برخی افراد غیر قابل تحمل است؛ اما بوی پودر سیر بسیار کمتر بوده و می‌تواند جایگزین مناسبی برای سیر تازه باشد. همچنین در غذاها، پودر سیر به چشم نمی‌آید و زیر دندان نمی‌رود؛ به همین دلیل بسیاری از افراد برای پخت غذاهای مجلسی و میهمانی از پودر سیر به جای قطعات سیر استفاده می‌کنند.

برای تهیه پودر سیر خانگی، می‌توانید پوست سیرها را بکنید و قطعات آن را به روش دلخواه خود خشک کنید. اما با توجه به زمانگیر بودن این روش و میزان کم تولید پودر سیر با این روش، بهتر است پودر سیر خود را از فروشگاه‌های قابل اعتمادی که ادویه‌جات تازه به فروش می‌رسانند؛ تهیه کنید.

فروشگاه فرآورده‌های طبیعی لایانسا، با روش‌های کاملا بهداشتی، ادویه‌جات با کیفیت و متنوعی تولید می‌کند. شما می‌توانید با کلیک بر روی نام پودر سیر به صفحه خرید این محصول هدایت شوید.

نویسنده: ریحانه ساده طهرانی | تحریریه لایانسا