Thursday، ۲۹ Aabaan ۱۳۹۹
این روزها نام چای ماسالا یا ماسالا تی را بسیار میشنوید و شاید این چای خوشمزه را امتحان کرده باشید. خواص چای ماسالا به قدری زیاد است که گفته میشود مصرف روزانه آن میتواند از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری کند. اما این آیا این عقیده پایه علمی دارد؟! باید بگوییم بله. در واقع این به دلیل ترکیبات چای ماسالا است که در ادامه این مطلب از وبلاگ لایانسا با آنها آشنا میشویم. پس با ما همراه باشید تا بدانیم چای ماسالا چیست، چه خواصی دارد و عوارض چای ماسالا کدامند. همچنین روش تهیه چای ماسالا فوری را در این مطلب بخوانید.
چای ماسالا یا ماسالا تی ریشهای هندی دارد و از این فرهنگ به سایر کشورها راه یافته است. برای برخی از افراد نوشیدن این چای برای بار نخست، تجربهای عجیب است و این به دلیل طعم آن است که از ترکیب شیر و شکر با چند ادویه متفاوت تهیه میشود. خواص بسیاری برای این چای بیان شده که برای پیشگیری و حتی بهبود بسیاری از بیماریها و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. البته خواص جالبی همچون لاغری، افزایش سطح انرژی بدن و حتی کمک به هضم غذا نیز از سایر خواص این چای است که در ادامه توضیح میدهیم.
بهتر است چنانچه تا به حال این چای را امتحان نکردهاید؛ همین امروز بنوشید و کمی روحیهی ماجراجویی و چشیدن مزههای جدید را در خودتان بیدار کنید. زیرا فواید چای ماسالا برای سلامتی به قدری زیاد است که از نوشیدن آن سیر نخواهید شد.
ماسالا تی ترکیبیست از چای سیاه، شیر، شکر یا شیرین کنندهی جایگزین شکر، به همراه ادویههایی که میتواند با توجه به ذائقه تغییر کند. البته رایجترین ادویههایی که تقریبا همه افراد در صورت عدم حساسیت از آنها استفاده میکنند؛ زنجبیل، دارچین، هل و فلفل سیاه هستند. این ادویهها هرکدام خواص ویژهای دارند که برای سلامت بدن مفیدند. برخی از افراد ممکن است نتوانند شیر مصرف کنند یا از ترکیب شیر و چای خوششان نیاید؛ این افراد میتوانند این بخش را حذف کنند. همچنین میتوانید با چند بار تهیه چای ماسالا خانگی میزان دلخواه موردنظر خود را از هریک از ترکیبات آن پیدا کنید و بهترین روش تهیه چای ماسالا در خانه را پیدا نمایید.
خواص چای ماسالا به دلیل ترکیبات موجود در آن است. به همین دلیل است که پیشنهاد میشود تا حد امکان هیچ یک از ترکیبات اصلی را حذف نکنید. اما در صورتیکه به هرکدام از ترکیبات چای ماسالا حساسیت دارید و یا از طعم آن لذت نمیبرید میتوانید برخی از آنها را کم کرده یا حذف کنید.
زنجبیل: زنجبیل طبع گرمی دارد که مزاج سرد بدن را متعادل میکند. همچنین از خواص زنجبیل میتوان به بهبود حالت تهوع، ضد التهاب بودن، پیشگیری از سرطان و همچنین کاهش و کنترل سطح قند خون اشاره کرد.
دارچین: داچین نیز همانند زنجبیل طبع گرم دارد. از خواص زنجبیل میتوان به کاهش التهاب در بدن و کاهش قند خون اشاره کرد که شباهت فراوانی به خواص زنجبیل دارد. همچنین دارچین در کنترل کلسترول خون و حفظ سلامت دهان و دندان تاثیر بسیاری دارد.
هل: هل یکی از ادویههای خوش عطر در این ترکیب است. از خواص هل می توان به نشاطآوری آن اشاره کرد که میتواند کسلی، بیحوصلگی مزمن و افسردگی را کاهش دهد. همچنین برای سلامت کبد و باز بودن مجاری صفراوی و در نتیجه کنترل صفرا در بدن ضروریست.
فلفل سیاه: فلفل سیاه نیز از ادویههای رایج هندیها در طبخ غذاست. از خواص مهم فلفل سیاه میتوان به کمک به بهبود سرماخوردگی و گرم کردن بدن اشاره کرد. همچنین از فلفل سیاه برای تقویت اعصاب و کاهش دردهای عصبی استفاده میکنند.
شیر: خواص شیر نیاز به توضیح ندارد. همهی ما با میزان بالای پروتئین و کلسیم موجود در شیر آشنا هستیم. البته طبع شیر سرد است که با توجه به استفاده از زنجبیل و دارچین و فلفل سیاه در چای ماسالا، طبع چای ماسالا کنترل شده و متعادل است؛ به همین دلیل سردی شیر به بدن آسیبی وارد نمیکند.
چای ماسالا حاوی زنجبیل و دارچین است که به عقیدهی بسیاری از پزشکان و طب سنتی، در افزایش متابولیسم و لاغری نقش دارد. همچنین به دلیل وجود شیر در ماسالا تی این نوشیدنی، می تواند در صورت مصرف به عنوان میانوعده در طی روز احساس گشنگی را کم کند و با سنگین نمودن معده و پروتئین رسانی به بدن حس سیری را القا نماید. برای استفاده از خواص لاغری چای ماسالا بهتر است میزان شکر این چای را کمتر کنید یا به طور کلی حذف نمایید و به جای آن میتوانید از شیرین کنندههای بدون کالری استفاده کنید که از عوارض شکر نیز در امان باشید.
همچنین زنجبیل میتواند به هضم و جذب راحتتر غذا کمک کند که در نتیجه در دراز مدت اثر لاغری قابل توجهی را ایجاد میکند. هل نیز برای ترشح مخاط و بزاق موثر است که در نتیجهی آن به هضم غذا کمک بیشتری میکند. با اضافه کردن میخک میتوانید خاصیت زنجبیل و هل را چندین برابر کنید.
پیشگیری از هر بیماری مهمتر از درمان آن است. به همین دلیل بهتر است با سبک زندگی سالم از ابتلا به بیماری دیابت جلوگیری کنیم. دو ادویه زنجبیل و دارچین که در تهیه چای ماسالا استفاده میشود کمک بسیاری به پیشگیری از دیابت میکند. زیرا این دو ادویه سطح قند خون را کنترل میکند و اجازهی افزایش قند خون را نمیدهد. علاوه بر این در ترشح انسولین و همچنین حساسیت به انسولین موثر است و میتواند مانع از ایجاد دیابت نوع دو یا همان دیابت اکتسابی شود.
فلفل سیاه از بهترین ادویههاییست که برای بهبود سرماخوردگی موثر است. این ادویه میتواند علائم سرماخوردگی و حتی آلرژی همچون احتقان را کاهش دهد. همچنین با افزایش جریان خون و گرم نمودن بدن، سبب بهبود سرماخوردگی میگردد. همچنین زنجبیل، دارچین و فلفل سیاه از ایجاد نفخ و بالا رفتن سردی در بدن جلوگیری میکند و به همین دلیل میتواند علائم سرماخوردگی را بهبود دهد.
یکی از خواص دارچین افزایش و بهبود سیستم ایمنی بدن است که به همین دلیل میتواند مانع از بروز بیماریهایی همچون سرماخوردگی شود و یا در صورت ابتلا به بهبود سریعتر و به دست آوردن قوای بدنی کمک کند. همچنین چای ماسالا میتواند سطح انرژی بدن را افزایش دهد که حتی در زمان بیماری برای جلوگیری از رخوت و کسلی میتواند مفید واقع شود و سبب شود بدن سریعتر انرژی از دست دادهی خود را به دست آورد.
از خواص ماسالا که به دلیل وجود دارچین و زنجبیل در ترکیبات آن است؛ میتوان به ضد التهاب بودن اشاره کرد. این خاصیت نه تنها در زمان بیماری، بلکه در زمان قاعدگی بسیار به بهبود وضعیت جسمانی کمک میکند. در زمان قاعدگی التهاب، سبب ایجاد درد و ناراحتی در افراد میشود که این ادویهها میتوانند آن را کاهش دهند. همچنین این دو ادویه در کنار فلفل سیاه به گرم نمودن بدن کمک میکنند و بسیاری از دردهای قاعدگی را تسکین میدهند.
وجود هل در ماسالا تی به بهبود حالت رخوت و افسردگی در دوران قاعدگی کمک میکند و احساس نشاط را برای فرد ایجاد میکند. همچنین چای ماسالا برای تسکین و آرامش اعصاب و بهبود دردهای عصبی نیز به کار میرود که در این دوره میتواند تاثیرات چشمگیری داشته باشد.
ترکیبات چای ماسالا حاوی میزان زیادی آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدان میتواند سبب پیشگیری از سرطان باشد. زیرا این ترکیبات با رادیکالهای آزادی که سبب ایجاد تخریب و آسیب در بافت و حتی ژنتیک افراد میشوند؛ مقابله میکند و به گونهای میتواند تاثیرات آنها را خنثی سازد.
همچنین چای ماسالا میتواند از افزایش کلسترول در خون جلوگیری نماید. در نتیجه به بهبود فشار خون و حفظ سلامت قلب کمک میکند. عدم تشکیل پلاک چربی در رگهای خونی، که در نتیجهی افزایش سطح کلسترول ناسالم خون است؛ به پیشگیری از سکته قلبی و مغزی کمک میکند.
چای ماسالا در کنار خواص فوقالعاده ای که دارد باید به میزان متعادل مصرف گردد و همچون هر ماده غذایی و خوراکی، مصرف بیش از حد آن میتواند به بدن آسیب بزند. یکی از عوارض چای ماسالا وجود کافئین در چای سیاه است که پایهی اصلی تهیه کردن چای ماسالا محسوب میگردد و قابل حذف نیست.
همچنین استفادهی بیش از حد از قند و شکر میتواند به بدن آسیب برساند. برخی از افراد به برخی از ادویههایی که در ترکیب این چای استفاده میشود حساسیت دارند و میزان زیاد آن می تواند در آنها واکنش ایجاد کند که لازم است به این نکته بسیار توجه کنند. علاوه بر این ادویهها میتوانند باعث ایجاد تغییراتی بر روی هورمونها شوند و یا تغییرات دیگری ایجاد کنند که از عوارض چای ماسالا محسوب میشوند و در نتیجه توصیه میشود خانمهای باردار از این چای مصرف نکنند.
ترکیبات اصلی چای ماسالا را در این مطلب گفتیم. برخی از افراد از ادویههای دیگری همچون میخک و رازیانه نیز در ترکیب چای ماسالای خود استفاده میکنند. برای تهیه چای ماسالا در خانه باید از تعداد مساوی تکه زنجبیل، چوب دارچین و دانه فلفل استفاده کنید. یعنی به طور مثال از ۲ تکه زنجبیل و ۲ چوب دارچین و ۲ دانه فلفل استفاده نمایید. این مواد را با ۷ دانه هل و ادویههای دلخواه دیگر در ۲ پیمانه آب بجوشانید و اجازه دهید آب آن به نصف کاهش پیدا کند. همچنین میتوانید از حالت پودری این مواد استفاده کنید و سپس آن را صاف نمایید. سپس شیر را جداگانه گرم نموده، با عسل یا شکر مخلوط کنید و به این ترکیب اضافه نمایید. سپس این مواد را میتوانید به همراه چای سیاه، اندکی روی گاز گرم کنید و میل نمایید.
این روش زمانبر است و ممکن است پس از ادغام این مواد، طعم درست و خوبی به شما ندهد؛ یا بخواهید میزان این مواد را برای تعداد افراد بیشتری تغییر دهید و نتوانید همان طعم را ایجاد کنید. بنابراین یک راه برای تهیه چای ماسالا فوری به شما میگوییم. شما میتوانید چای ماسالا را به صورت آماده تهیه کنید و سپس از روی دستورالعمل محصول، آن را در آب جوش یا چای خود حل کنید و میل نمایید.
اما توجه به این نکته ضروریست که هر چای ماسالا فوری ارزش خریداری و مصرف ندارد. نخستین دلیل آن را میتوان عدم استفاده از ادویه و پودر شیر تازه در این محصولات دانست؛ که در اینصورت ماسالا تی خاصیت اصلی خود را نخواهد داشت. دلیل دوم طعم نامناسب یا ترکیب نامناسب مواد در این چای است. ممکن است چای ماسالا در برندهای مختلف به دلیل تفاوت میزان مواد اولیه آن، طعم متفاوتی داشته باشد که در صورت استفاده برای بار اول، سبب بیعلاقگی و دلزدگی شما از این چای شود.
پیشنهاد ما به شما چای ماسالا لایانسا است. این چای ماسالا فوری را میتوانید از سایت فرآوردههای طبیعی لایانسا تهیه کنید. چای ماسالا لایانسا با بهترین و تازهترین مواد اولیه تهیه شده و غلظت و نسبت ترکیبات آن کنترل شده است. با تهیه این چای، میتوانید طعم واقعی چای ماسالا را تجربه کنید و از خواص بینظیر این چای بهرهمند شوید.
برای سفارش این محصول تنها کافیست بر روی خرید چای ماسالا لایانسا کلیک کنید تا به صفحه سفارش این محصول هدایت شوید.
همچنین چنانچه علاقه دارید چای ماسالا را در خانه تهیه نمایید و از پودر شیر استفاده نکنید؛ میتوانید از ادویههای لایانسا استفاده کنید که به صورت بهداشتی و خالص تهیه میشوند و طعم و خواص طبیعی خود را حفظ کردهاند. برای سفارش ادویههای لایانسا برای تهیه چای ماسالا میتوانید در لیست زیر، بر روی نام ادویه موردنظر کلیک کنید تا به صفحه خرید محصول هدایت شوید.
نویسنده: ریحانه ساده طهرانی | تحریریه لایانسا