طرز تهیه کیک گلاب و زعفران ؛ این خوشمزه را آسان بپزید!

Wednesday، ۱ Bahman ۱۳۹۹

در این روزهایی که با شیوع ویروس کرونا ناچار به ماندن در خانه هستیم؛ می‌توانیم برای راحت‌تر و خوشمزه‌تر سپری کردن این روزها، کیک‌ها و دسرهایی درست کنیم که در در کنار اعضای خانواده همراه با چای عصرانه میل کنیم. کیک‌ها انواع متفاوتی دارند که سبب می‌شود پخت برخی از آن‌ها دشوار، و برخی دیگر آسان‌تر باشد. در این مطلب از وبلاگ لایانسا می‌خواهیم به شما طرز تهیه کیک گلاب و زعفران، طرز تهیه کیک گلاب و هل، طرز تهیه کیک دارچین و گلاب و طرز تهیه کیک گلاب و زعفران با سس مخصوص را آموزش دهیم که به سادگی در منزل قابل پخت است. انتخاب کیک هل و گلاب و دارچین نه تنها به دلیل سادگی پخت آن‌هاست؛ بلکه این کیک ها عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارند که می‌تواند خستگی روزانه را از تن شما خارج نماید. برای کسانی که به فر دسترسی ندارند نیز طرز تهیه کیک زعفرانی بدون فر را آموزش می‌دهیم.

خواص گلاب برای بدن چیست؟!

گلاب در طب سنتی طبع گرم و معتدل دارد که برای اصلاح طبع گلاب از شکر یا نبات استفاده می‌کنند. از فواید گلاب می‌توان به کمک به درمان گلودرد به دلیل وجود خواص آنتی‌بیوتیکی، افزایش سلامت چشم و بینایی و جلوگیری از آب مروارید، افزایش سلامت دستگاه گوارش و کمک به تقویت معده، ضد اضطراب، کاهش دادن فشار خون، بهبود سردرد و میگرن، درمان بی خوابی و... اشاره کرد. خواص گلاب به دلیل وجود ویتامین C و ویتامین E و همچنین برخی مواد معدنی و ترکیبات مفید در آن است.

برای مصرف گلاب راه‌های متعددی وجود دارد. به عنوان نمونه می‌توانید گلاب را در تهیه مربا، شله زرد، حلوا، دسر گلاب زعفران، شربت گلاب و انواع کیک همچون کیک گلاب و هل، کیک گلاب و زعفران، کیک دارچین و گلاب و... استفاده کنید. گلاب انواع بسیاری دارد؛ همچون گلاب سنگین یا درجه یک، گلاب دو آتشه، گلاب سبک یا درجه دو، گلاب سه آتشه یا سه گل و گلاب پس آب، که می‌توانید از هرکدام از این انواع گلاب در تهیه دسر و شربت استفاده نمایید. تنها نکته مهم این موضوع، استفاده از گلاب اصل است. چنانچه از گلاب اصل استفاده ننمایید، نمی‌توانید خواص آن را به بدن خود برسانید. پس بهتر است گلاب خود را از فروشگاهی معتبر و قابل اعتماد تهیه کنید.

طرز تهیه کیک گلاب و زعفران

کیک گلاب و زعفران به دلیل رنگ زیبا و عطر خوبی که دارد بسیار پرطرفدار است و یکی از بهترین گزینه‌ها برای صرف عصرانه شما محسوب می‌شود. عطر این عرق گل محمدی یا همان گل سرخ به قدری زیاد است که به جرئت می‌توان گفت نمی‌توان جایگزین گلاب در کیک را تعیین نمود و بهترین گزینه همین عطر و طعم گل سرخ است.

مواد لازم برای پخت کیک گلاب و زعفرون

  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • آرد: ۲ پیمانه
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل: نوک قاشق چایخوری
  • شکر: ۱ پیمانه
  • زعفران: به میزان ۱ قاشق غذاخوری دم‌کرده غلیظ زعفران
  • گلاب: ۲/۱ پیمانه
  • روغن مایع: ۲/۱ پیمانه

دستور پخت

بهتر است پیش از شروع به کار، مواد موردنیاز همچون تخم مرغ را از یخچال خارج نمایید تا به دمای محیط برسند. همچنین ۲۰ دقیقه پیش از قرار دادن کیک در فر، آن را روشن نمایید وقالب کیک را چرب نمایید تا کیک به آن نچسبد. همچنین می‌توانید از آرد یا کاغذ روغنی نیز استفاده کنید. برای پف کردن کیک بهتر است آرد و بکینگ پودر را پیش از استفاده ۳-۲ بار الک نمایید تا نتیجه‌ی بهتری بگیرید.

اولین مرحله در طرز تهیه کیک گلاب و زعفران، جدا کردن سفیده و زرده تخم مرغ است. پس از جدا نمودن آن‌ها باید سفیده را در ظرفی آنقدر هم بزنید تا پف کند. سپس در ظرفی دیگر زرده تخم مرغ را با وانیل و شکر هم می‌زنیم تا به خوبی مخلوط شوند و زرده حالت کشداری داشته باشد و کمی رنگ آن روشن‌تر شود (بهتر است برای این مرحله از همزن برقی استفاده کنید). حالا باید به ظرف زرده‌ها روغن مایع اضافه نمایید و خوب هم بزنید. در مرحله چهارم به همین ترکیب گلاب و زعفران را اضافه می‌نمایید و باز هم به خوبی هم می زنید تا مخلوط شوند.

برای اضافه نمودن آرد و بکینگ پودر که از پیش الک کرده‌اید بهتر است آن را در سه یا چهار مرحله اضافه نمایید و هنگام مخلوط کردن آن‌ها از لیسک استفاده کنید و در یک جهت هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند و گلوله گلوله باقی نمانند. در این مرحله سفیده تخم مرغ پف کرده را به آن‌ها اضافه می‌کنیم و باید با این ترکیبات مخلوط گردد. البته توجه به این نکته ضروری است که نباید پس از اضافه نمودن سفیده‌ها آن‌ها را زیاد هم بزنید تا پف آن‌ها از بین نرود.

حالا نوبت آن است که کیک را در قالبی که از قبل آماده کرده‌اید بریزید و در فری که آن را به دمای ۱۸۰ درجه رسانده‌اید، بگذارید. مدت زمان طبخ این کیک در حدود ۴۵‌ دقیقه است، اما این زمان به فر شما نیز بستگی دارد؛ پس بهتر است کیک خود را به کمک یک خلال دندان چک نمایید و هنگامی که کیک به آن نچسبید، آن را از فر خارج کنید.

برای تهیه کیک گلاب و هل، باید ۷ عدد هل را بسابید و همراه با گلاب و زعفران به کیک خود اضافه نمایید تا شیرینی با طعم هل شما آماده شود.

کیک زعفران و گلاب بدون فر

برای تهیه این کیک باید از همان مواد اولیه و دستور پختی که گفته شد، استفاده کنید. تنها تفاوت این دو کیک، طبخ کیک زعفران و گلاب بدون استفاده از فر است. به همین دلیل در مرحله‌ی آخر مواد را درون ماهیتابه دو طرفه می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم ۴۰ دقیقه روی گاز باشد تا بپزد. در مرحله آخر تهیه کیک گلاب قابلمه ای تابه را روی سطح دیگر نیز می‌گذاریم تا برشته شود. پیش از استفاده از ماهیتابه دو طرفه، حتما کف آن را چرب کنید و یا از آرد و کاغذ روغنی استفاده نمایید.

طرز تهیه کیک گلاب و زعفران با سس مخصوص

برای تهیه کیک گلاب و زعفران با سس مخصوص از همان روش تهیه کیک گلاب و زعفران استفاده کنید و تنها در مرحله اضافه نمودن گلاب، باترمیلک نیز اضافه نمایید. در مرحله آخر نیز از سس کارامل روی کیک استفاده نمایید.

برای تهیه باترمیلک باید به نصف لیوان شیر، در حدود ۱ قاشق غذاخوری سرکه سفید اضافه کنید و آن را کنار بگذارید. در حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا شیر شما لخته شود و بتوانید از آن در پخت کیک استفاده نمایید.

مواد لازم برای سس کارامل

  • سس کارامل آماده: ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر: یک ونیم لیوان
  • خامه: ۲ قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
  • گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران: به میزان لازم

طرز تهیه سس کارامل

به سس کارامل آماده خود، خامه را اضافه نمایید و هم بزنید. در ظرفی جداگانه شیر و نشاسته ذرت را مخلوط نمایید و هم بزنید. پس از مخلوط شدن، کارامل و خامه را به آن اضافه نمایید. سپس روی شعله ملایم گاز قرار دهید و اجازه دهید کمی غلیظ شود. غلظت آن باید نسبت به فرنی اندکی رقیق‌تر و شل‌تر باشد. سپس کلاب و زعفران را اضافه نمایید و در آخر روی کیک خود بریزید.

طرز تهیه کیک هل و گلاب و دارچین

کیک دارچینی با هل و گلاب نه تنها طعم بی‌نظیری دارد بلکه خواص هریک از ترکیبات تشکیل دهنده‌ی آن سبب شده است کیکی با فواید بی‌نظیر همچون تقویت کنندگی اعصاب، کاهش دهنده قند خون، خواص آنتی بیوتیکی و... داشته باشد. پس این دستور پخت را از دست ندهید.

مواد لازم برای پخت کیک دارچینی با هل و گلاب

  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • دارچین: ۱ قاشق سوپ خوری
  • پودر هل: ۲ قاشق مرباخوری
  • آرد : ۲ پیمانه
  • شکر: ۱ پیمانه
  • روغن: نصف پیمانه
  • شیر: یک چهارم پیمانه
  • کره آب شده: یک سوم پیمانه
  • گلاب: نصف پیمانه
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق سوپ خوری

دستور پخت

تخم مرغ را که به دمای محیط رسیده است، با همزن، به خوبی هم میزنیم تا پف کند و شکر را نیز به آن اضافه می‌کنیم و به خوبی هم می زنیم. حالا به ترکیبات دیگر، یعنی پودر دارچین، هل، گلاب، شیر، روغن و کره را به تخم مرغ‌ها اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. حالا نوبت اضافه نمودن آرد و بکینگ پودر است. البته به خاطر داشته باشید؛ همانطور که در دستور پخت اول اشاره شد، بهتر است آرد و بگینگ پودر را دو تا سه بار الک کنید تا سبب شود کیک شما به خوبی پف نماید. آرد و بکینگ پودر آماده شده را به ترکیبات دیگر اضافه می‌نماییم. باید آن‌ها را به آرامی و طی چند مرحله اضافه کنیم و از یک طرف هم بزنیم تا به خوبی مخلوط شوند و پف کیک نیز از بین نرود.

در این مرحله باید کیک را بپزیم. می‌توانید از فری که از قبل به دمای ۱۸۰ درجه رسانده‌اید استفاده نمایید و یا از کیک پز یا ماهیتابه دو طرفه استفاده کنید. البته به خاطر داشته باشید ظرف شما باید چرب باشد یا از آرد و کاغذ روغنی استفاده نمایید تا به ته ظرف شما نچسبد و پس از پخت کامل، به راحتی از ظرف جدا گردد. در هنگام پخت در فر، پس از حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه چک نمایید تا هم روی کیک به خوبی پخته باشد و هم پخت مغز کیک را با خلال دندان چک نمایید.

خرید گلاب اصل و باکیفیت

همانطور که گفتیم می‌توانید از هر نوع گلابی برای پخت کیک، تهیه شربت، شله زرد، حلوا، تهیه دسر گلاب و زعفران، کیک گلاب قابلمه ای، کیک دارچین و گلاب، کیک هل و گلاب و دارچین و... استفاده نمایید. تنها نکته مهم توجه به اصل بودن گلاب است. تهیه گلاب اصل اهمیت بسیاری دارد و متاسفانه تشخیص اصل بودن گلاب به آسانی میسر نیست. به همین دلیل باید گلاب خود را از فروشگاهی معتبر و مطمئن تهیه کنید که محصولات باکیفیت و اوریجینال ارائه دهند. یکی از این فروشگاه‌ها، فروشگاه فرآورده‌های طبیعی لایانسا است. شما در این فروشگاه اینترنتی می‌توانید انواع عرقیات گیاهی، ادویه، زعفران، میوه خشک، چای، دمنوش، پودرهای آماده و... را با بهترین کیفیت تهیه نمایید.

برای خرید گلاب ، خرید پودر دارچین ، خرید دانه هل و خرید زعفران ، روی نام هریک از آن‌ها کلیک نمایید تا به صفحه خرید آن‌ها منتقل شوید. با ثبت سفارش در سایت، محصولات خود را درب منزل تحویل بگیرید.

نویسنده: ریحانه ساده طهرانی | تحریریه لایانسا