Tuesday، ۳۱ Khordaad ۱۴۰۱
یکی از ریزترین نکات آشپزی تازه نگهداشتن مواد غذایی است. برخی از این مواد به نگهداری و مراقبت اصولیتری نیاز دارند. حتماً شما هم از آن دسته خانمهای کدبانویی هستید که همیشه بهسلامت مواد غذایی و نگهداری سبزیجات به مدت طولانی فکر میکنید. یک فوت کوزهگری برای شما داریم. خرید مواد اولیه باکیفیت، پاکسازی و شستوشوی مطلوب و نگهداری باکیفیت از مهمترین نکات نگهداری از سبزیجات است. برای اینکه ویتامین موجود در میوه و سبزیجات از بین نرود باید در شرایط خوبی از آنها مراقبت کنید. برای جلوگیری از پلاسیدن سبزیها چه کاری انجام میدهید؟ چه کاری انجام میدهید که کاهو تلخ نشود؟ ما در لایانسا نکات مهمی را با شما در میان میگذاریم که در صورت رعایت آنها میتوانید مدتزمان بیشتری از مواد غذایی خود مراقبت کنید.
سبزیجات جزو مهمترین گروههای غذایی هستند که برای تمام سنین موردنیاز است. مصرف روزانه آن ویتامین و املاح زیادی به بدن شما میرسد. سبزیجات یکی از آسیبپذیرترین مواد غذایی هستند که اگر از آنها غافل شوید فاسد میشوند. این محصولات در مزرعه ساخته میشوند و ممکن است بر اثر تماس با مدفوع حیوانات و جریان فاضلاب انگلپذیر شوند.
یک دستورالعمل کاربردی جهت سالمسازی و نگهداری سبزیجات به شما میگوییم که در صورت رعایت آن میتوانید طولانیمدت از سبزیجات خود نگهداری کنید.
سبزی را در ابتدا پاک کنید و گلولای موجود در آن را جدا کنید. سپس سبزی را خوب بشورید.
یک ظرف بزرگ متناسب با اندازه سبزیهای خود انتخاب کنید. ظرف را با آب پر کنید و داخل آن ۳ الی ۵ قطره مایع ظرفشویی بریزید سپس سبزیها را داخل ظرف بریزید. بهقدری آب را هم بزنید تا تمام سبزی در داخل آب و کف قرار گیرد. به مدت ۵ دقیقه صبر کنید سپس سبزیها را از آب و کف جدا کنید و در ظرف جدید بریزید. ظرف آب و کف را خالی کنید مجدد پر آب کنید، سبزیها را دوباره آبکشی کنید تا تمام انگلها خارج شوند.
برای ضدعفونیکردن سبزیها از مقداری پودر پرکلرین ۷۰ درصد استفاده کنید. به آزاد هر ۵ لیتر آب ۱ گرم و یا نصف قاشق چاییخوری پرکلرین را درون ظرف بریزید. محلول را با آب خوب حل کنید سپس سبزیها را داخل آن بریزید. ۵ دقیقه صبر کنید سپس سبزی را آبکشی کنید. درصورتیکه پرکلرین در دسترس ندارید میتوانید از ماده ضدعفونی دیگر استفاده کنید. به یاد داشته باشید نمک طعام بههیچوجه در ضدعفونی مواد مؤثر نیست.
سبزی ضد عفونیشده را با آب بشورید تا کلر بهجامانده در آن از بین برود.
تمامی گیاهان خوراکی مانند سبزیجات، پس از آنکه از گیاه مادر جدا میشوند پس از گذشت زمان از تازگی و شادابی آن کم میشود. درصورتیکه نکات نگهداری از سبزیجات را رعایت کنید هم میتوانید مدت زیادی از سبزیجات خود نگهداری کنید و هم املاح و ویتامینهای آن را حفظ کنید.
سبزیهای پاک شده را پس از شستن، خوب خشک کنید. ظرف پلاستیکی مناسبی را پیدا کنید و داخل آن را با دستمال کاغذی و کاغذ بپوشانید. سبزیها را داخل آن بریزید پس درب ظرف را ببندید و داخل یخچال بگذارید. با استفاده از این روش شما میتوانید سبزیهای خود را ۷ روز سالم نگه دارید. بعد از چند روز به سبزیها سر بزنید و سبزیهای پلاسیده شده را جدا کنید تا به دیگر سبزیها آسیبی وارد نشود.
شما میتوانید سبزیها را نشویید. برای نگهداری سبزی در یخچال حتماً نیاز که آن را بشورید و انگل زدایی کنید. شما میتوانید پس از پاککردن سبزیها را در ظرفی مناسب بگذارید و درون یخچال قرار دهید. هر دفعه به سبزی نیاز داشتید مقدار موردنظر خود را بشورید و مصرف کنید.
انجماد مواد غذایی مانند سبزیجات یکی از سادهترین روشهایی است که میتوانید مواد غذایی خود را حفظ کنید. نگهداری سبزیجات در فریزر بسیار مرسوم است و شما میتوانید سبزیجات خورد شده خود را درون فریزر قرار دهید. برای نگهداری سبزیجات در فریزر چه اصولی را باید رعایت کنیم؟ توجه داشته باشید چاقویی را که برای برش سبزی انتخاب میکنید تیز باشد تا هنگام خورد کردن، سبزیها له نشوند. سبزیهای خورد شده را درون کیسه فریزر بریزید و پس از گرفتن هوای آن، کیسه فریزر را گره بزنید. بسته به نوع سبزیجات شما میتوانید از یک ماه تا یک سال از سبزیجات خود درون فریزر نگهداری کنید.
نگهداری سبزی در قابلمه یکی از روشهایی از برخی از خانمهای کدبانو از آن استفاده میکنند. پس از خشکشدن سبزی یکپارچه نخی تمیز پهن کنید و سبزیهای خود را داخل آن بگذارید. پارچه را جمع کنید و داخل قابلمه قرار دهید و درب آن را ببندید. در این روش سبزیها تا ۷ روز سالم میمانند. برای نگهداری سبزی در قابلمه روحی حتماً نیاز نیست که شما سبزیها را بشویید. میتوانید بهصورت نشسته در یخچال قرار دهید و هر بار به میزان موردنیاز خود بشویید و مصرف کنید.
نکات نگهداری از سبزیجات را به دو دلیل به شما گفتهایم. اول اینکه بتوانید سبزی را برای مدت طولانی تازه نگه دارید که بتوانید از آن استفاده کنید. دلیل دوم این است که هنگامیکه میخواهید از سبزی استفاده کنید املاح و ویتامینهای آن حفظ شود. در هنگام پختن سبزیجات شما باید به این نکات هم توجه کنید. زمانی که میخواهید سبزیها را بپزید، بهتر است سبزی را درون آب در حال جوش بیندازید. درصورتیکه قبل از جوش آمدن آب بریزید موجب سیاه شدن سبزیها میشود. سبزیها را زیاد سرخ نکنید زیرا املاح و ویتامینهای آن از بین میروند.
یکی از راههای نگهداری از سبزیجات در طولانیمدت، خشککردن آن است. شما میتوانید سبزی موردنیاز خود را خشک کنید و به این صورت از آن نگهداری کنید. سبزیهایی مانند نعناع، شوید و برگبو معمولاً بهصورت خشک شده در غذاها استفاده میشوند.
برای این کار در ابتدا سبزیها را خوب بشویید و نم آن را بگیرید. سپس در محلی که آفتاب تند و گردوغبار نباشد سبزیها را روی یکپارچه بزرگ پهن کنید. باید چند روز صبر کنید تا سبزیها کامل خشک شوند. سبزیهای پاک شده را جمع کنید و در ظرفی مناسب نگهداری کنید.
روش پخت سبزیهای خشک شده بسیار راحت است و جزو نکات نگهداری از سبزیجات است. برخی از سبزیهای خشک شده به همان صورت در غذا استفاده میشوند اما برخی نیاز به خیس شدن دارند. کافی است مقدار سبزی موردنیاز خود را به مدت ۱ الی ۵ ساعت درون آب بخیسانید. سپس سبزیها را به همراه آبی که در آن خیساندهاید درون غذا بریزید. آب سبزیها را دور نریزید زیرا تمام مواد مغذی سبزی در آن است. درصورتیکه سبزیهای خشک شده دارای مقداری گردوغبار هستند، ابتدا آنها آب بکشید سپس به روش گفته خیس کنید.
یشتر بخوانید: