از خواص پاپایا و نحوه خرید و نگهداری آن چه می دانید؟!

Saturday، ۱۰ Ordibehesht ۱۴۰۱

پاپایا که به آن میوه فرشتگان نیز گفته می‌شود، در همه فصول سال می‌توانید پیدا کنید. این میوه علاوه بر خواص دارویی و درمانی بی‌نظیری که دارد، فواید تغذیه‌ای هم دارد. مصرف پاپایا برای تمامی افراد توصیه می‌شود اما به دلیل خواص شگفت‌انگیز پاپایا، سالمندان بیشتر مصرف کنند. میوه پاپایا در ایران نیز کشت و برداشت می‌شود اما در سال‌های گذشته فقط در آمریکای مرکزی و جنوب مکزیک می‌توانستید این میوه دوست‌داشتنی و جذاب را پیدا کنید. اگر شما هم کنجکاو هستید درباره خواص پاپایا بیشتر بدانید با لایانسا همراه شوید.

میوه پاپایا

خربزه درختی یا همان میوه پاپایا یکی از میوه‌های استوایی است که یک ساقه بلند دارد و میوه گلابی شکل آن در انتهای ساقه قرار گرفته است. این میوه ابعادی حدود ۱۵ الی ۲۰ سانت دارد و در ابتدا سبزرنگ است. پاپایا زمانی که کاملاً می‌رسد تغیر رنگ می‌دهد و رنگ آن بین زرد کهربایی و نارنجی می‌شود. بافتی شیرین و نرم دارد، آبدار و گوشتی است. داخل این میوه دانه‌های سیاه رنگی وجود دارد که طعم تلخی دارند. این میوه رسیده را به‌صورت خام می‌توانید استفاده کنید، اما اگر میوه هنوز نرسیده، موجب تحریک انقباضات می‌شود. بهتر است قبل از مصرف این میوه را بپزید. از این میوه خوشمزه و پر خاصیت می‌توانید در اسموتی، سالاد و ماسک‌های دست‌ساز خانگی استفاده کنید.

مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم میوه پاپایا:

· کالری: ۴۳

· چربی 0.3 گرم

· سدیم: ۸ میلی‌گرم

· پتاسیم: ۱۸۲ میلی‌گرم

· کربوهیدرات: ۱۱ گرم

· فیبر: ۱٫۷ گرم

· قند: ۸ گرم

· پروتئین: ۰٫۵ گرم

خواص پاپایا در طب سنتی

بسیار از متخصصان تغذیه استفاده از میوه پاپایا را توصیه می‌کنند زیرا این میوه خواص زیادی برای بدن دارد. در یک میوه پاپایا کوچک حدود 300% ویتامین ث وجود دارد. توصیه می‌شود این میوه پرخاصیت و جذاب را در برنامه روزانه خود بگنجانید. فواید و خواص پاپایا شامل موارد زیر می‌شود:

خواص پاپایا برای پوست

از میوه پاپایا در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود زیرا در ساختار و ترکیبات این میوه مواد احیاکننده وجود دارد. در این میوه پاپائین وجود دارد که سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد و پوست را کاملاً پاک‌سازی می‌کند. آنزیم‌های موجود در آن موجب رفع آفتاب‌سوختگی می‌شود و از پوست شما مراقبت می‌کند. لیکوپن موجود در میوه پاپایا باعث می‌شود تا پس از دوران قاعدگی صورت چروک نشود. درصورتی‌که شما صورتتان را با لوسیون حاوی این میوه ماساژ دهید، پوست لایه‌برداری می‌شود و تمام سلول‌های مرده از بین می‌روند. درصورتی‌که بیشتر روز خود را بیرون هستید، با استفاده از پاپایا می‌توانید آلودگی‌ها را از صورت خود دور کنی و از پیری صورت خود جلوگیری کنید. خواص پاپایا برای پوست تمامی ندارد و شما برای اکثر ناراحتی‌های پوستی می‌توانید از این میوه استفاده کنید. شما حتی می‌توانید با مالیدن پوست پاپایا روی دست و صورت از خواص پاپایا بهره‌مند شوید و پوستی شاداب و جذاب داشته باشید.

حتی اگر روی بدنتان جای آکنه دارید، پاپایا برایتان معجزه می‌کند. از قسمتی گوشتی این میوه یک ماسک تهیه کنید و روی آکنه‌های خود قرار دهید. از شیره این میوه برای درمان آکنه، ترمیم جای سوختگی، جای زخم استفاده می‌شود.

پیشگیری از بیماری آسم

خطر ابتلا به آسم در افرادی که مقدار زیادی از مواد مغذی خاصی را مصرف می‌کنند کمتر است. یکی از این مواد مغذی که در میوه پاپایا وجود دارد بتاکارتن است و در سبزیجات دیگری مانند کلم برکلی، کدوتنبل، هویج، زردآلو، طالبی نیز وجود دارد.

سلامت استخوان

کم‌مصرف کردن ویتامین K موجب افزایش احتمال شکستن استخوان‌ها می‌شود. مصرف این ویتامین برای سلامتی بدن خیلی مهم است. جذب کلسیم را بهبود می‌بخشد و میزان دفع کلسیم از ادرار را کم می‌کند. کلسیم در بدن می‌ماند و جذب می‌شود و موجب تقویت بیشتر استخوان‌های بدن می‌شود.

خواص پاپایا برای درمان دیابت

در میوه پاپایا مقادیر زیادی فیبر موجود است و موجب کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ می‌شود. آب پاپایا به بهبود عملکرد پانکراس برای تولید انسولین کمک می‌کند و خطر ابتلا به نوع ۲ را کاهش می‌دهد. افرادی که دیابت دارند بهتر است در مصرف بیش از حد این میوه مواظب باشند زیرا در این میوه مقادیر زیادی فروکتوز موجود است.

کمک به هضم غذا

از دیگر خواص پاپایا می‌توان به وجود آنزیم پاپائین اشاره کرد که به هضم غذا کمک می‌کند. این میوه سرشار از آب و فیبر است که هر دوی آنها از یبوست جلوگیری می‌کنند. این آنزیم به دستگاه گوارش نظم می‌دهد و موجب سلامت آن می‌شود.

بهبود سلامت قلب

فیبر، پتاسیم و ویتامین‌های موجود در میوه پاپایا از ابتلا به بیماری قلبی جلوگیری می‌کنند. افزایش میزان پتاسیم در بدن به همراه کاهش سدیم، بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی است. با مصرف پاپایا به‌عنوان میان وعده از زخم معده دور می‌مانید و قلب شما سالم‌تر خواهد شد.

آثار ضدالتهاب

کولین یک ماده مغذی است که به بدن ما در خواب، حرکت عضلات، یادگیری و حافظه کمک می‌کند. این ماده مغذی که در میوه پاپایا موجود است به ساختار غشای سلولی کمک می‌کند، چربی را جذب می‌کند و موجب کم‌شدن التهاب مزمن می‌شود.

سلامت مو

از دیگر خواص پاپایا می‌توان به وجود ویتامین A اشاره کرد که این ویتامین برای مو معجزه می‌کند. مواد مغذی موجود در این میوه موجب مرطوب نگه‌داشتن مو می‎‌شود.

مضرات پاپایا

· مصرف میوه پاپایا در دوران بارداری مضر است و موجب آسیب رسیدن به نوزاد می‌شود. در پاپایا خام و نارس مقادیر زیادی لاتکس وجود دارد که موجب انقباض رحم می‌شود و خطر سقط جنین افزایش پیدا می‌کند.

· اگر در خوردن میوه پاپایا زیاده‌روی شود موجب اختلال در کارکرد معده می‌شود. معده درد، اسهال و التهاب مری از علائم زیادی روی در خوردن این میوه است.

· پاپائین و لاتکس موجود در این میوه موجب واکنش‌های آلرژیک شود.

· افرادی که مبتلا به بیماری‌های دیابت و هیپوگلیسیمی هستند باید از مصرف پاپایا تخمیر شده دوری کنند.

· مصرف این میوه برای افرادی که از داروهای ضدانعقاد خون استفاده می‌کنند مناسب نیست و باید با پزشک مشورت کنند.

· مصرف زیاد دانه‌های پاپایا توصیه نمی‌شود زیرا آنزیم کارپین موجود در آن موجب فلجی و تنگ شدن عروق خونی می‌شود.

خرید و نگه‌داری از میوه پاپایا

رشد میوه پاپایا بعد از برداشت هم ادامه دارد و زمانی که پوست آن قرمز و نارنجی است باید طی چند روز آن را مصرف کنید. پس از خرید این میوه را ضدعفونی کنید و درون یخچال قرار دهید. پاپایا خورد شده را تنها ۱ و یا ۲ روز می‌توانید سالم در یخچال نگه دارید. جالب است بدانید قیمت هر کیلو میوه پاپایا بسیار گران است و فقط در مغازه‌های خاص و لاکچری می‌توانید این میوه را پیدا کنید.

خواص پاپایا برای لاغری

از میوه پاپایا در ایران و کشورهای دیگر در رژیم‌های غذایی برای لاغری نیز استفاده می‌شود. کالری این میوه پایین است و همچنین مقدار زیاد فیبر موجود در آن باعث کم‌شدن اشتها می‌شود. خواص پاپایا برای لاغری موجب کاهش وزن و جلوگیری از پرخوری می‌شود.

بیشتر بخوانید: