Sunday، ۴ Ordibehesht ۱۴۰۱
بادمجان یا بادنجان یکی از سبزیجات بسیار پر مصرف و پرطرفدار است که نام دیگر آن کهپرک است. بادمجان از گیاهان بومی هندوستان است و انواع مختلفی دارد. از انواع بادمجان میتوان به مواردی مانند بادمجان معمولی یا بادمجان آمریکایی، بادمجان قلمی و بادنجان پا کوتاه یا دلمه ای دارد که به سه رنگ بادمجان سفید، بامجان بنفش و بامجان سیاه اشاره کرد. بادمجان کاربردهای فراوانی دارد. از بادمجان میتوان به صورت خام برای تهیه انواع ترشی و بادمجان سرخ شده، پخته و یا کبابی را برای تهیه غذا استفاده کرد. غذاهای فراوانی را میتوان با بادمجان تهیه کرد و از خواص بادمجان برای بدن بهرهمند شد. بادمجان یکی از سبزیجاتی است که سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است و مصرف آن به سلامت بدن کمک میکند. در ادامه به بررسی خواص بادمجان میپردازیم.
در این مطلب از لایانسا که در رابطه با خواص بادمجان است به بررسی مواردی از جمله خواص بادمجان در طب سنتی، خواص بادمجان برای درمان کم خونی، خواص بادمجان برای سرطان، خواص بادمجان برای کبد، خواص بادمجان برای یبوست، خواص بادمجان برای قلب، خواص بادمجان برای پوست، خواص بادمجان برای مو، خواص بادمجان برای دیابت، خواص بادمجان برای مغز، خواص بادمجان برای سرماخوردگی، عوارض بادمجان و در نهایت بادمجان، کم کالری، مناسب برای لاغری میپردازیم.
متخصصان طب سنتی طبع بادمجان را گرم و خشک میدانند. بادمجان منبعی غنی از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B6، تیامین، نیاسین، منیزیم، فسفر، مس، فیبر غذایی، اسید فولیک، پتاسیم و منگنز است و از همین رو فواید و خواص فراوانی برای سلامت بدن دارد. از جمله خواص بادمجان میتوان به مواردی از جمله تقویت پوست، حفظ سلامت مو، درمان ناباروری، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش وزن، کاهش فشار خون، درمان یبوست، درمان بیماریهای کبدی، کنترل قند خون، کنترل کلسترول بد، حفظ سلامت قلب، پیشگیری از ابتلا به سرطان، تقویت حافظه، درمان افسردگی، تقویت استخوان و درمان نقرس اشاره کرد. در ادامه به بررسی برخی از خواص بادمجان میپردازیم.
یکی لز خواص بادمجان کمک به درنان کم خونی است. بادمجان غنی از آهن و مس است که موجب افزایش تولید گلبولهای قرمز خون شدع و از این طریق به آنمی و کم خونی ناشی از فقر آهن کمک میکند.
بادمجان سرشار از آنتی اکسیدانها و ویتامین C است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش گلبولهای سفید شده و در نتیجه موجب پیشگیری از ابتلا به سرطان میشود. همچنین بادمجان به کمک ناسونین و اسید کلروژنیک موجود در خود رادیکال های آزاد را مهار کرده و با جلوگیری از وارد شدن آسیب به DNA از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند.
سم زدایی کبد از دیگر خواص بادمجان است. در واقع بادمجان میتواند با کمک آنتی اکسیدانهای موجود در خود موجب سم زدایی و پاکسازی کبد شود و به درمان بیماریهای کبدی مانند کبد چرب کمک کند.
فیبر موجود در بادمجان موجب بهبود حرکات روده و درتتیجه بهبود دفع شده و میتواند یک گزینه مناسب برای درمان یبوست باشد. بنابراین یکی از خواص بادمجان پیشگیری و درمان یبوست و همورئید یا بواسیر است.
بادمجان به کمک فیبر موجود در خود موجب کاهش کلسترول بد خون LDL و افزایش کلسترول خوب HDL شده و از این طریق میتواند از بروز حملات قلبی، سکته قلبی و آترواسکلروزیس پیشگیری کند. همچنین کاهش فشار خون از دیگر خواص بادمجان است که میتواند موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شود.
بادمجان سرشار از مواد معدنی، فیبر و ویتامینها است که با پاک سازی و سم زدایی خون و رودهها میتواند به پاک سازی پوست صورت هم کمک کند. از دیگر خواص بادمجان قدرت آبرسانی آن به پوست بدن و صورت است و در واقع بامجان ملنند یک مرطوب کننده طبیعی عمل کرده و خشکی پوست را درمان میکند. جوانسازی و رفع چین و چروک پوست به کمک آنتی اکسیدانهای موجود در پوست بادمجان یکی دیگر از خواص بادمجان است.
درمان کراتوزاکتینیک
کراتوزاکتینیک یک نوع ضایعه پوستی خشن است که علت بروز آن قرار گرفتن بیش از حد در نور خورشید است که بر روی پوست صورت، گوشه لب ها، گردن، گوش، پست دست و ساعد ایجاد میشود.
بادمجان موجب افزایش آبرسانی به موها و افزایش گردش خون در سر میشود و بنابراین مونب تقویت موها و تقویت فولیکولهای مو شده و از ریزش موها جلوگیری میکند. همچنین بادمجان به کمک مواد معدنی و ویتانینهای موجود در خود میتواند نقش مفید و موثری در درمان خارش، پوسته پوسته شدن و شوره سر داشته باشد.
یکی از مهنترین خواص بادمجان مدیریت سطح قند خون است. در واقع بادمجان به علت محتوای فیبر بالا و مقادیر کم کربوهیدرات یکی از بهترین سبزیمات برای مدیریت قند خون است. بادمجان حاوی مقادیر بالایی از گلوکوزیداز و آنژیوتانسین است که از طریق این ترکیبات میتواتد حذب گلوکز را کنترل کند و در نتیجه سطح قند خون را تنظیم کند. همچنین بادمجان میتواند موجب کاهش قتد خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو شود زیرا بادمجان به عنوان تنظیم کننده فعالیت گلوکز و انسولین در بدن شناخته میشود.
بادمجان به کمک آنتی اکسیدانهای موجود در خود رادیکالهای آزاد موجود در بدن را از بین میبرد و افزایش جریان خون به مغز باعث تقویت حافظه شده و میتواند از ابتلا به زوال عقل و آلزایمر پیشگیری کند.
از دیگر خواص بادمجان تقویت سیستم ایمنی بوسیله وجود مقادیر بالای ویتامین C در آن است. بادمجان با تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش تولید گلبولهای سفید خون میتواند نقشی تاثیر گذار در پیشگیری و درمان سرماخوردگی داشته باشد.
بادمجان در کنار خواص بی نظیر خود ممکن است عوترضی نیز داشته باشد. از جنله عوارض احتمالی بادمجان میتوان به واکنش های آلرژیک شدید در برخی افراد نسبت به بادمجان اشاره کرد. معمولا اف ادی که به فلفل دلمه حساسیت دارند نسبت به بادمجان نیز حساسیت دارند. همچنین بادمجان سرشار از اگزالات است و از همین رو میتواند در افرادی که مشکلات کلیوی دارند ایجاد سنگ کلیه کند.
بادمجان یکی از سبزیجات کم کالری و کم چربی است که سرشار از فیبر است. فیبر موجود در بادمجان موجب کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری شده و مانع ورود کالری اضافه به بدن میشود. بنابراین مصرف بادمجان میتواند به شما کمک کند تا کاهش وزن داشته باشید.
بیشتر بخوانید: