Wednesday، ۲۴ Farvardin ۱۴۰۱
تمر هندی یک میوه گرمسیری با رنگ قهوهای است. نام این میوه از تمر به معنی خرمای خشک گرفته شده است. در ابتدا این میوه، رنگی سبز دارد و پس از رسیدن کامل، رنگ آن قهوهای مایل به قرمز میشود. تمر هندی زمانی که خوب نرسیده باشد طعمی ترش دارد و هر چهقدر بیشتر میرسد طعم آن شیرینتر میشود. این میوه هم مصارف دارویی و هم مصارف غذایی زیادی دارد که افراد بسته به ذائقه خود استفاده میکنند. در این مطلب از لایانسا میخواهیم شما را بیشتر با خواص تمر هندی آشنا کنیم.
تمر هندی درختی با چوب سخت که در مناطق گرمسیری مانند آفریقا، هند و پاکستان رشد میکند. روی این درخت غلافهایی لوبیا شکل رشد میکند که درون آن دانههایی وجود دارد. این دانهها با پالپی فیبردار احاطه شدهاند. پالپ تمر هندی که هنوز نرسیده و کال است، سبز و طعمی ترش دارد. هرچقدر رسیدهتر میشود این میوه آبدارتر میشود. در برخی از مناطق به تمر هندی، خرمای هندی نیز میگویند. خواص تمر هندی بسیار زیاد است و در غذاهای مختلف و یا بهعنوان داروی گیاهی از آن استفاده میشود.
آیا با خواص این میوه گرمسیری آشنایی دارید؟ برخی از بیماریها هستند که با تغییر یک رژیم غذایی میتوانید جلوی پیشرفت آن را بگیرید. برخی از میوهها هستند که ما میتوانیم با مصرف آن از مبتلا شدن به برخی از بیماریها جلوگیری کنیم. تمر هندی یکی از میوههایی است مصارف دارویی زیادی دارد و برای بدن ما خواص زیادی دارد. در ادامه به شما علت اینکه چرا تمر هندی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید را میگوییم.
باتوجهبه تحقیقاتی که بر روی ارزش غذایی این میوه صورتگرفته است، تمر هندی بهعنوان یک سمزدا در بدن عمل میکند. به هضم غذا و کاهش وزن هم کمک میکند. بیشترین خواص تمر هندی برای کبد در سمزدایی و ضدعفونیکننده بودن این میوه است.
البته که مصرف عرق کاسنی هم به درمان کبد چرب کمک خوبی میکند.
این میوه به کمکردن چربی جمع شده در اطراف کبد کمک میکند و موجب کمشدن کلسترول بد LDL میشود. خواص تمر هندی برای کبد چرب و درمان مشکلات صفراوی زیاد است و بهتر است سریعاً به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
در تمر هندی فیبرهای غذایی فراوانی وجود دارد به همین علت مدتهاست بهعنوان ضد یبوست طبیعی شناخته میشود. مصرف این میوه به هر شکلی به دستگاه گوارش کمک میکند. وجود فیبر در این میوه باعث میشود، مدفوع بهراحتی دفع شود. این میوه به عملکرد صفرا هم کمک میکند تا غذا سریعتر و راحتتر هضم شود. همه این ویژگیها خبر از ضد یبوست بودن تمر هندی میدهند. این میوه برای افرادی که ضد یبوست مزمن دارند توصیه میشود.
تمر هندی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. در این میوه مقدار زیادی آنتیاکسیدان، ویتامین C ، وجود دارد که آن را به یک ماده قوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن تبدیل کرده است. خواص تمر هندی برای کرونا بسیار مؤثر است و شما میتوانید برای پیشگیری از مبتلا شدن، از این میوه استفاده کنید. با خوردن میوه تمر هندی بدن شما در برابر عفونتهای میکروبی و قارچی مقاوم میشود.
فیبر موجود در تمر هندی موجب کاهش کلسترول در بدن میشود. این میوه میتواند کلسترول LDL اضافی که در رگها و شریانهای شما گیرکرده است را از بین ببرد. مانع از کار زیاد قلب میشود و از بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند. در این میوه مقادیر زیادی ویتامین C وجود دارد که یک آنتیاکسیدان قوی است.
تمر هندی غنی از آهن است و مصرف هر واحد آن، ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن از آهن را تأمین میکند. درصورتیکه مقدار آهن در بدن کافی باشد، میزان گلبولهای قرمز خون در حد مطلوب و مناسبی قرار میگیرد. این گلبولها میزان اکسیژن لارم برای عملکرد صحیح عضلات و سایر اندامها را تأمین میکنند. کمبود آهن در بدن موجب کمخونی، ضعف، خستگی، سردرد، اختلالات شناختی و ناراحتی معده میشود. اگر میخواهید کمخونی را از خود دور کنید، از خوردن تمر هندی غفلت نکنید.
از دیگر خواص تمر هندی میتوان به غنی بودن از ویتامین گروه B از همه مهمتر وجود تیامین اشاره کرد. تیامین مسئولیت بهبود عملکرد سیستم عصبی را بر عهده دارد و به رشد عضلات بدن کمک میکند. تیامین موجب فعال نگهداشتن بدن، حفظ انعطافپذیری و قوی ماندن بدن میشود.
تمر هندی مانع از افزایش وزن میشود و آنزیمهای آمیلاز را مهار میکند. این آنزیمها از جذب کربوهیدرات جلوگیری میکنند. کربوهیدرات میتواند سطح انسولین و کلوگز را افزایش دهد که این مشکل بزرگی برای افراد مبتلا به دیابت به شمار میرود. تمر هندی میتواند این نوسانات را کنترل کند. وجود منیزیم در تمر هندی به تسکین دیابت کمک میکند.
از دیگر خواص تمر هندی میتوان به وجود لوپئون موجود در آن اشاره کرد. این ماده خواص ضدالتهابی و ضد سرطانی در بدن دارد. درد مفاصل، آرتریت، بیماریهای رماتیسمی و نقرس، سوزش چشم، ورم ملتحمه و بیماریهای التهابی مشابه را بهبود میبخشد.
در جنوب شرق آسیا، مکزیک، خاورمیانه و کارائیب از پالپ تمر هندی در تهیه غذاها استفاده میشود. دانه و برگ درخت این میوه نیز قابل خوردن است. برای تهیه انواع سسها، مزهدار کردن غذا، نوشیدنی و دسر از تمر هندی استفاده میشود. تمر هندی ماده غذایی است که ایرانیها خیلی کم از آن استفاده میکنند بااینحال که این میوه برای بسیاری از بیماریها، درمان است.
· ماهی شوریده با تمر هندی
· تمر هندی پلو
· سالاد با تمر هندی
· میگو و قارچ با سس تمر هندی
· خوراک مرغ با تمر هندی
· مصرف زیاد این میوه فشارخون را کاهش میدهد و خون را رقیق میکند. اگر پس از خوردن تمر هندی دستتان با چاقو ببرد، بندآوردن خون کار مشکلی است و زمان میبرد.
· تمر هندی با داروهایی مثل آسپرین و ایبوپروفن تداخل دارد و شما باید در مصرف آن محتاط باشید.
· این میوه برای افرادی که ریه و طحال حساسی دارند مضر است.
· زیادهروی در خوردن تمر هندی موجب سرفه و خراش روده میشود.
· مصرف تمرهندی خام، بسیار نفاخ و دیرهضم است.
· تمر هندی باعث ترشح اسید معده و ترش کردن معده میشود.
با وجود خواصی که تمرهندی برای بدن دارد، نمیتوان مضرات آن را نیز نادیده گرفت. مصرف هر ماده غذایی، به اندازه متعادل، کمک میکند تا نهتنها از خواص آن استفاده نماییم، بلکه از مضرات آن پیشگیری کنیم. البته اگر خوردن میوه برای شما سخت است، میتوانید میوه خشک را تجربه کنید.
خواندن مطالب زیر توصیه میشود: